BibTex RIS Kaynak Göster

PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Yıl 1977, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 28.12.2010

Öz

ÖZET
Bu çalışmadaornekfertleki uçucu yağ asit/erini miktar bakımındanasgari kayıp/ada elde
edebilmek ~çin, ana/iz nuuideleri fark/i miktarlarda alınmış ve değişik yontem/er uygulanmıştır.
Sonuç olarak 1gr. peynil', asit/endirildikten sonra dolgu maddesi Silicie asit olan kolonda
bütanolun kloroform içindeki % l'lik eriğiyi ile yıkanarak yağ asitleri peynirden ayırdedilmiştir.
'Eldeedilen asitler dekanoıla esterleştirilip, ince tabaka kromatografisi ile asit esterleri
saf halde ayrılmıştır. pıakalardan kazman madde içindeki asitesterleri % 100 ether
eriyiği ile yıkanarak, 5 ml. lik cambalon içinde toplanmqtır. Buradan alınan 3 mikroiitre'
gazkromatografisine enjekte edilmiş, ornek/eki miktarları geri alma oranları Asetik- asit
esteri için% 87, Propionik asit esteri için %92, Tereyağ asiti esteri içinYa 87 Valerik asit
esteri için de%85 olarak saptanmıştır.

A STUDY ON THE DETERMİNATİON METHODS OF THE SHORT
CHAİN FATTY ACİDS İN RİPENİN CHEESES


İn this research determination of
the short chain fatty cacids of ripening
cheesees by means of gas cmomadography
was eveluated. ,
First,' Short chain fatty acidsare
ısolated by use 9f column and thin
layer chromatography. The column preparation
and 'seperation of fatty acids
are examiııated in official methods
of Analysis of The Association of
official Analytkil chemists page 3i 3-3 15.
~econd, eluted compounds of the fatty
acids are seperated on thin layer plates.
Then, the short chain fatty acids
are scraped of from the plates and washed
by using %100 the ethylether. The
ether solution is evaporated down to
5 ml. volum. Mter that, 3 ml of the
short chain fatty acids esters are injected
in to gas chromatography. The
recovery rations for decanol acetate,
decanol propionate, decanol butyrate
and decanol valerate are 87%, % 92,
, % 87, % 8-5 respectively.

Yıl 1977, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 28.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akyüz, N. (2010). PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(4).
AMA Akyüz N. PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;8(4).
Chicago Akyüz, Nurhan. “PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Akyüz N (01 Aralık 2010) PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8 4
IEEE N. Akyüz, “PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 4, 2010.
ISNAD Akyüz, Nurhan. “PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8/4 (Aralık 2010).
JAMA Akyüz N. PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;8.
MLA Akyüz, Nurhan. “PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 4, 2010.
Vancouver Akyüz N. PEYNİRLERDE OLGUNLAŞMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN KISA KARBON ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNİN TAYİN METODLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;8(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/