ÖZET
Tarımsal ürünlerin üretici ve tüketici/erinin yara,., açısından daha
ekonomik bir biçiınde pazarlanabilmesi, ürünlerin olgunluk derece/erinin
uzaktan saptanması yönternlerinin geliştirilmesiyle olanaklı olabilecektir.
Bu konuda olumlu bir başlangıç kabu"! edilebilecek bu araştırmada, marul
ve varyeieleri ele alınmıştır. neride diğer tarımsal ürünlerin de bu konuda
yapılacak araş·tırmalarda yer alabileceği belirtilebilir.
Normal ve kımuzı ötesi ışınlar, laser flu'oresansı ile azot laser bombardımanı
pe sürekli kad:n1iywn-helywn laseri önemli marul ı'aryetelerinin
olgunluk zamanlarının belirlenmesi için kullanılmıştır. Tarlada büyüyen
marul varyetelerinin olgunluk dereceleri, eğer bu yöntemler kullanılırsa
saptanabilir. Bir başla/lgıç çalışması olarak bu yöntemlerin kullanılmasına
dair burada kaydedilc?n tartışmalar göstermektedii' ki; sözü edi/en amaçlar
için bu yöntemler gelecekte ümit Ferici sonuçlar doğurabilecektir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | ÇEVİRİLER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1978 Cilt: 9 Sayı: 1 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/