BibTex RIS Kaynak Göster

MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ

Yıl 1978, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 29.12.2010

Öz

ÖZET

Tarımsal ürünlerin üretici ve tüketici/erinin yara,., açısından daha
ekonomik bir biçiınde pazarlanabilmesi, ürünlerin olgunluk derece/erinin
uzaktan saptanması yönternlerinin geliştirilmesiyle olanaklı olabilecektir.
Bu konuda olumlu bir başlangıç kabu"! edilebilecek bu araştırmada, marul
ve varyeieleri ele alınmıştır. neride diğer tarımsal ürünlerin de bu konuda
yapılacak araş·tırmalarda yer alabileceği belirtilebilir.
Normal ve kımuzı ötesi ışınlar, laser flu'oresansı ile azot laser bombardımanı
pe sürekli kad:n1iywn-helywn laseri önemli marul ı'aryetelerinin
olgunluk zamanlarının belirlenmesi için kullanılmıştır. Tarlada büyüyen
marul varyetelerinin olgunluk dereceleri, eğer bu yöntemler kullanılırsa
saptanabilir. Bir başla/lgıç çalışması olarak bu yöntemlerin kullanılmasına
dair burada kaydedilc?n tartışmalar göstermektedii' ki; sözü edi/en amaçlar
için bu yöntemler gelecekte ümit Ferici sonuçlar doğurabilecektir.

Yıl 1978, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 29.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ÇEVİRİLER
Yazarlar

E.j. Brach Bu kişi benim

J.m. Molnar Bu kişi benim

J.j. Jasmin Bu kişi benim

Poyraz Ülger (çev.) Bu kişi benim

Osman Yazıcıoğlu (çev.) Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Brach, E., Molnar, J., Jasmin, J., Ülger (çev.), P., vd. (2010). MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1).
AMA Brach E, Molnar J, Jasmin J, Ülger (çev.) P, Yazıcıoğlu (çev.) O. MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;9(1).
Chicago Brach, E.j., J.m. Molnar, J.j. Jasmin, Poyraz Ülger (çev.), ve Osman Yazıcıoğlu (çev.). “MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9, sy. 1 (Aralık 2010).
EndNote Brach E, Molnar J, Jasmin J, Ülger (çev.) P, Yazıcıoğlu (çev.) O (01 Aralık 2010) MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9 1
IEEE E. Brach, J. Molnar, J. Jasmin, P. Ülger (çev.), ve O. Yazıcıoğlu (çev.), “MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2010.
ISNAD Brach, E.j. vd. “MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9/1 (Aralık 2010).
JAMA Brach E, Molnar J, Jasmin J, Ülger (çev.) P, Yazıcıoğlu (çev.) O. MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9.
MLA Brach, E.j. vd. “MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2010.
Vancouver Brach E, Molnar J, Jasmin J, Ülger (çev.) P, Yazıcıoğlu (çev.) O. MARUL VE VARYETLERİNiN OLGUNLUK HALİNİ UZAKTAN SAPTAMA TEKNİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/