BibTex RIS Kaynak Göster

TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI

Yıl 1978, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 29.12.2010

Öz

ÖZET
Son yıllarda insan beslenmesi alanında yapılan çeşitli araştırmalar,
ülkemizde hayvansal pıotein açığının mevcut olduğunu ortaya koymuştur.
Hayvansal protein açığının giderilmesin4e, tavuk uriinleri ':'1 önemli
bir katkısı olacağı söylenebilir.
Tavuk yetiştiriciliğinde üretimin arımlabilmesi genellikle genetik
potansiyeli yüksek tavuk ırk/arif/ın yetiştirilmesi, tavukların iyi bir
şekilde beslenmesi ve uygun çevre koşulları sağlanabilen kümesierde
baımdmlması i/e mümkündur. KümesIerde uygun çevre koşulları ancak
kümesierin iyi bir şekilde planlamması, terci! edilmesi ve havalandınlması
ile sağlanabilir.
Bu yaZlmızda tavuklar için gerekli olan optimal çevre koşullarına
(sıc.aklık, nem, aydınlatma ve havalandırma) ilişkin kısa bilgiler
verildikten sonra kumeslerde uygun çevre koşulJannın sağlanasında
önemli bir yeri olan havalandırma ve havalandırma sistemleriyle ilgili
teknik hususlar açıklanacaktır.

Yıl 1978, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 29.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ali Rıza Uluata Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Uluata, A. R. (2010). TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(4).
AMA Uluata AR. TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;9(4).
Chicago Uluata, Ali Rıza. “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Uluata AR (01 Aralık 2010) TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9 4
IEEE A. R. Uluata, “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 4, 2010.
ISNAD Uluata, Ali Rıza. “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9/4 (Aralık 2010).
JAMA Uluata AR. TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9.
MLA Uluata, Ali Rıza. “TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 4, 2010.
Vancouver Uluata AR. TAVUK KÜMESLERİNİN HAVALANDIRILMASININ TEKNİK ESASLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/