BibTex RIS Kaynak Göster

ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER

Yıl 1978, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 29.12.2010

Öz

ÖZET
Taze sağılan süt yasal' herhangi bir yöntemle uygun biçimde ısıi
işlem görünceye dek "Çiğ Süt" olarak adlandırılır.
Salgı bozııklıık/arı, özeJlikle mastiıis, sütün yapısını değişJirmektedir.
Mastieise daha çok yüksek verimli hayvanlarda raslimmakta
've bu nedenle her yıl diJnyada büyük maddi kayıplar olmaktadır.
Çiğ süt kalitesinde etkili olan faktörlerden önemli diğer bir grup
yaban~'1 maddeler olup bunların başında da antibiyotikler gelrnektedir.
Antibiyotikler özellikle memenin iltihabi hastalıklarmı tedavi etmek
amaciyle kul/anılmakta ve çok kısa sü;ede süte geçebilmektedider.
Antibiyotikler sütün işlenmeside bazı önemli sonuçlar oluşturmakta
pe özellikle hassas insan bünyelerinde al/erjik etki yapmaktadırlar.Btr
diğer sorun dezenfektanlardan doğmaktadır. Mücadele ilaçları peslisidler
de süte karışan yabancı ve zararlı maddeler olarak önemlidiler.
Elverişsiz koşullarda bekletme ile sütün asitliği yükselmekte ve
kalitesi düşmektedil'. .
Çiğ süt kalitesini kötü yönde etkileyen diğer önemli faktör mikrobiyolojik
bulaşnuıdı", bulaşmanın derecesine göre sütlin ürünlerine işlenmesi
gijçleşir.
Süt hayvanlarma yemri/en yemle;e bağlı olarak sütün genel bileşimi
yanında b-lleşimine giren tek tek maddelerin striiktürii de qeğiş'
mekıedi;. Bıı 'nedenle yemlerin çeşidi ve yedirileceği zaman titizlikle
seçilmelidir.
Bozulmadan saklanabilmesi için süt uygun ıekilde soğutulmalıdır.
Soğutma sırasında sütün özellikleri kısmen değişir, ancak önemli yapısal
değişiklikler dondurularak saklanan sütle meydana gelebilir.

Yıl 1978, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 29.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Mehmet Demirci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Demirci, M. (2010). ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(4).
AMA Demirci M. ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;9(4).
Chicago Demirci, Mehmet. “ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Demirci M (01 Aralık 2010) ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9 4
IEEE M. Demirci, “ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 4, 2010.
ISNAD Demirci, Mehmet. “ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 9/4 (Aralık 2010).
JAMA Demirci M. ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9.
MLA Demirci, Mehmet. “ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 4, 2010.
Vancouver Demirci M. ÇİĞ SÜT KALİTESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;9(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/