BibTex RIS Kaynak Göster

KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.)

Yıl 1979, Cilt: 10 Sayı: 1-2, - , 29.12.2010

Öz

ÖZET
Balarısı (Apis mellifera, L.) bal ve balmumu yaparak ınsan/ara
büyük yararlar sağlamasının yanında, kültür bitkilerinin tozlaşmasında
da çok önemli roloynamaktadır. Araştırmacılar, balansının bitkilerin
tozlaşmasını yaparak sağladığı yararın, bal ve mum değerinin 10-20
katı olduğunu belirtmektedirler.
Balarısının kültür' bitkilerinin tozla.;masında daha etkili olmasını
sağlamak için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bunlar; bitki/erin çiçeklenme
zamanında arı kovanlarının kültür bitki/erinin bulunduğu yere
götürüJmesi, arıların belirli bitkilerin ziyaretine yöne/ti/mesi, bitki/erin
arıların ziyareti için daha çekici hale getirilmesi ve belirli bitki/eri ziyaret
eden arı Ml'larının geliştirilmesi şeklindedir.

Yıl 1979, Cilt: 10 Sayı: 1-2, - , 29.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Hikmet Özbek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 10 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Özbek, H. (2010). KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1-2).
AMA Özbek H. KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;10(1-2).
Chicago Özbek, Hikmet. “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis Mellifera L.)”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10, sy. 1-2 (Aralık 2010).
EndNote Özbek H (01 Aralık 2010) KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10 1-2
IEEE H. Özbek, “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.)”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 10, sy. 1-2, 2010.
ISNAD Özbek, Hikmet. “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis Mellifera L.)”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10/1-2 (Aralık 2010).
JAMA Özbek H. KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10.
MLA Özbek, Hikmet. “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis Mellifera L.)”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 10, sy. 1-2, 2010.
Vancouver Özbek H. KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10(1-2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/