ÖZET
Süt içerisindeki maddelerden en fazla araştırılanı süt yağıdır. Gerek
bileşim ve gerekse fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından incelenen
süt yağınm, beslenme ve sağlık açısından önemi de sayısız araştırmanın
,konusu olmuştur. Süt yağı bileşimi başlangıçta makro yağ asitleri bakımmdan
araştırılırken, günümüzde çeşitli analiz yöntemlerinin geliştirilmiş
olması, süt yağının minör yağ asitleri bileşimince de araştırılmasına
olanak tanımış/ır. Bu yazıda, süt yağı araştırmaları alanında oldukça
güncelolan minör yağ asitleri gerek kompozisyon ve gerekse biyosentezleri
ve yapılan yönünden incelenecektir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1979 Cilt: 10 Sayı: 1-2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/