BibTex RIS Kaynak Göster

BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ

Yıl 1982, Cilt: 13 Sayı: 1-2, - , 30.12.2010

Öz

ÖZET
(i) Zeki ER'TUGAY
Vlkemizde süratli kentleşme. ile beraber daha büyük bir önem kazanan ekmek,
sınai bir ürün olarak son yıllarda daha yüksek birteknoloji ile üretilmeye başlanmıştır.
Günümüze kadar ekmeğin yaiıldığı hammadde olan buğdayın, üretim miktarının
yiJkseltilme,si çalışmalarma bugiin ka/jjeli ürün elde etme çabalanda eklenmiştir.
Kaliteli bir ekmek ancak kaliteli bir undan ve dolayısıyla kaliteli bir buğdaydan
elde edilebilir.
Buğdayların ve unun depolama koşu{/ar ile kalitesi arasında da önemli derecede
ilgi o/up, uygun depolama koşulları ilebuğdayın ve unun kalitesi ile kullanma değeri
de aUmaktadır.
Buğd~ylarm ekmeklik kalitesi kalıtsal özelliklerine yani tü,. ve çeşı't özelliklerin"
bağlı olarak değiştiğf gibi, yet(şfiri/diği ortamın ekolojfk koşu/ları tarafindan drı
birinci derecede etkilenmektedir.
Unlarınekmeklik kalitesi, içerdikleri protein miktarı -,ve kalitesinin yamnda,
proteolitik ve amilolitik enzim aktivitelerine de bağlı olarak değişmektedir.

Yıl 1982, Cilt: 13 Sayı: 1-2, - , 30.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Zeki Ertugay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 13 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Ertugay, Z. (2010). BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(1-2).
AMA Ertugay Z. BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;13(1-2).
Chicago Ertugay, Zeki. “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13, sy. 1-2 (Aralık 2010).
EndNote Ertugay Z (01 Aralık 2010) BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13 1-2
IEEE Z. Ertugay, “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 1-2, 2010.
ISNAD Ertugay, Zeki. “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13/1-2 (Aralık 2010).
JAMA Ertugay Z. BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13.
MLA Ertugay, Zeki. “BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 1-2, 2010.
Vancouver Ertugay Z. BUĞDAY, UN VE EKMEK ARASINDAKİ KALİTE İLİŞKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13(1-2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/