BibTex RIS Kaynak Göster

CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Yıl 1982, Cilt: 13 Sayı: 3-4, - , 31.12.2010

Öz

ÖZET

Bu araştırma Karasu ve Kelkit vadilerinde yetişmekte olan 136 ceviz tipinden alınan meyve örneklerinde yapılmış. Ceviz seleksiyon ıslahında önemli olan meyve kalite özelliklerinin dikkate alındığı bu çalışmada, kabuklu meyve ağırlığı ile iç ağırlığı ve iç oranı arasındaki ilişkiler ortaya konmuştur. Gerek meyve ağırlığı ile ağırlığı, gerek meyve ağırlığı ile iç oranı arasındaki korelasyon katsayılan yüksek olup, r= 1.0 e yaklaşmaktadır.

SUMMARY
The corre1afions between the ,important fruit guality factors in the wa1nut (Juglans regia L.). ,I. The correlations between the fmit weight-kernel weight and kernel ratio.
This study was conducted on 136 wa1nut typ~ ;growing in the "Karasu and Kelkit valles. We found the correlations between fmit weight kernel weight and kernel ratio in this study. These correlations were almost r= 1 in the both of them.

Yıl 1982, Cilt: 13 Sayı: 3-4, - , 31.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Seyit Mehmet Şen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 13 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Şen, S. M. (2010). CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(3-4).
AMA Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;13(3-4).
Chicago Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13, sy. 3-4 (Aralık 2010).
EndNote Şen SM (01 Aralık 2010) CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13 3-4
IEEE S. M. Şen, “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 3-4, 2010.
ISNAD Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13/3-4 (Aralık 2010).
JAMA Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13.
MLA Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 3-4, 2010.
Vancouver Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER, I. MEYVE ACIRLICI İLE İÇ AĞIRLIĞI VE İÇ ORANI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/