BibTex RIS Kaynak Göster

YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

özet
Yûzeyaitı suluma dışında tüm sulama yöntemlerinde, su doğrudan toprak yüzeyine
uygulanmakta ve oradan infiltrasyon yoluyla toprağa girerek bitkilerin
daha sonraki kullanımları için kök bölgesinde depo edilmektedir. Bu bakımdan
tarlaya uygulanan suyun toprağa giriş hızının bilinmesi sulama sistemlerinin planlanmasında
ilk şarttır. Sulama ünitelerinin optimum boyutlandırılması, tarlaya
uygulanacak su debisinin ne olacağı ve bu debinin ne kadar süre ile uygulanması
gerektiğinin belirlenmesi toprağın infiltrasyon hamın doğru bir şekilde ölçülmesine
bağlıdır.
İnfiltrasyon hızırim ölçülmesinde kullanılmak üzere çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.
Bu yöntemlerin uygulanabilirlik ve verdiği sonuç bakımından birbirlerine
göre bazı üstün ve dezavantajlı yönleri vardır. Son yıllarda geliştirilmiş olan hacimdenge
yöntemi pek çok araştırıcı tarafından tarla koşullarında denenmiş ve oldukça iyi sonuçlar vermiştir.

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Lokman Delibaş Bu kişi benim

Mustafa Okuroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 18 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Delibaş, L., & Okuroğlu, M. (2011). YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1-4).
AMA Delibaş L, Okuroğlu M. YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;18(1-4).
Chicago Delibaş, Lokman, ve Mustafa Okuroğlu. “YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18, sy. 1-4 (Ocak 2011).
EndNote Delibaş L, Okuroğlu M (01 Ocak 2011) YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18 1-4
IEEE L. Delibaş ve M. Okuroğlu, “YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 1-4, 2011.
ISNAD Delibaş, Lokman - Okuroğlu, Mustafa. “YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18/1-4 (Ocak 2011).
JAMA Delibaş L, Okuroğlu M. YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18.
MLA Delibaş, Lokman ve Mustafa Okuroğlu. “YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 1-4, 2011.
Vancouver Delibaş L, Okuroğlu M. YÜZEY SULAMADA SUYUN İLERLEME-EMİLME İLİŞKİLERİ VE İLERLEME VERİLERİNDEN İNFİLTRASYON PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18(1-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/