BibTex RIS Kaynak Göster

PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

Özet
Sütün peynire işlenmesi sırasında, kullanılan sütün bileşimine, yapılan peynir
çeşidine ve uygulanan teknolojiye bağlı olmakla beraber yaklaşık süt kurumaddesinin
% T sini ihtiva eden ve peynir suyu denen sarımtrak yeşil renkli bir ürün ortaya
çıkmaktadır. Bunun değerlendirilmeden dökülmesi besin maddesi yönünden savurganlığa,
ekonomik açıdan kayıplara, çevre kirliliğine yol açmakta ve dolayısıyla da canlılara zararlı olabilmektedir.
Peynir suyu özellikle laktoz, suda eriyen proteinler (albumin ve globulin) ve mineral maddelerce zengindir. Peynir suyunun değerlendirilmesine süt teknolojisi
gelişmiş ülkelerde büyük önem verilmekte ve peynir suyundan lor, Ricotta, Mysost gibi peynirler, peynir suyu tereyağı, laktoz, biyogaz ve çeşitli içkiler yapılmakta;
yoğurt üretiminde, et endüstrisinde, ekmek yapımında, dondurma üretiminde ve hayvan yemlerine katkı olarak doğrudan doğruya veya peynir suyu tozu ve konssantresi olarak kullanılmaktadır.
Ülkemiz şartlarında büyük bir kısmı değerlendirilmeden dökülmektedir. Şimdilik öncelikle lor peyniri yapılarak değerlendirilmesi önerilebilir

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Songül Gülümser Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 18 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Kurt, A., & Gülümser, S. (2011). PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1-4).
AMA Kurt A, Gülümser S. PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;18(1-4).
Chicago Kurt, Ahmet, ve Songül Gülümser. “PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18, sy. 1-4 (Ocak 2011).
EndNote Kurt A, Gülümser S (01 Ocak 2011) PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18 1-4
IEEE A. Kurt ve S. Gülümser, “PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 1-4, 2011.
ISNAD Kurt, Ahmet - Gülümser, Songül. “PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18/1-4 (Ocak 2011).
JAMA Kurt A, Gülümser S. PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18.
MLA Kurt, Ahmet ve Songül Gülümser. “PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 1-4, 2011.
Vancouver Kurt A, Gülümser S. PEYNİR SUYU VE KULLANIM İMKÂNLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18(1-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/