BibTex RIS Kaynak Göster

BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

özet
Basit yapıda bileşikler olarak bilinen yağların sadece kalori verdikleri sanılır.
Bu nedenle, halk arasında, yağlar karbonhidratlarla birlikte şişmanlatıcı gıdalar
olarak tanınırlar. Günlük kaloride görünür yağların payının, gelişmiş ülkelerde
% 15-20, ülkemizde ise % 12 kadar olduğu düşünülürse bu görüşün pek doğru olmadığı
anlaşılır.
Beslenmede, yağların kalorik fonksiyonlarından daha önemli işlevleri vardır.
Yapılan çeşitli araştırmalar yağsız beslenilemeyeceğini ortaya koymuştur. Beslenmede
yağların önemli fonksiyonları arta başlıklar altında aşağıdaki şeklinde
sıralanabilir:
—Önemli kalori kaynağıdırlar.
—Hücre yapısı ve zarı için gereklidirler.
—Prostaglandin sentezi için esansiyel yağ asidi verirler.
—Yağda eriyen vitaminlerin taşıyıcısıdırlar.
—Kan lipidlerini kontrol ederler.

Yıl 1987, Cilt: 18 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Fehmi Serim Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 18 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Serim, F. (2011). BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1-4).
AMA Serim F. BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;18(1-4).
Chicago Serim, Fehmi. “BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18, sy. 1-4 (Ocak 2011).
EndNote Serim F (01 Ocak 2011) BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18 1-4
IEEE F. Serim, “BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 1-4, 2011.
ISNAD Serim, Fehmi. “BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 18/1-4 (Ocak 2011).
JAMA Serim F. BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18.
MLA Serim, Fehmi. “BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 1-4, 2011.
Vancouver Serim F. BESLENMEDE BİTKİSEL YAĞLARIN YAŞAMSAL ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;18(1-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/