BibTex RIS Kaynak Göster

GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 1988, Cilt: 19 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

Özet
Bu çalışmada, Erzurum koşullarında ilki çiçeklerime döneminde ikincisi çiçeklenmeden
15 gün sonra olmak üzere iki defa uygulanan giberellik asidin (GA3),
Tioga, Gorella ve Pocahontas çilek çeşitlerinde kol, fide ve meyve verimi ile erkenciliğe
etkileri incelenmiştir. Giberellik asit, 50 ve 100 ppm'lik konsantrasyonlarda
uygulanmıştır.
Giberellik asidin her iki konsantrasyonu da bitki başına düşen kol sayısını
çilek çeşitlerinde uygulamadan sonraki kısa bir dönem içerisinde artırmıştır. Fakat
vejetasyon döneminin sonunda bu fark ortadan kalkmıştır. Kol uzunluğu ve kol
başına düşen fide sayısı da uygulamadan sonra artmış, ancak sonra bu fark azalmıştır.
Giberellik asidin çiçeklenmeyi ve meyve verimini genel olarak azalttığı ve olgunlaşmada
erkencilik veya geçciliğe pek etki etmediği belirlenmiştir.

Summary


The Effect of Gibberellic Acid (A3) on Runner, Daughter Plant, and Fruit Production and Earliness in Some Strawberry

This triai is carried out in Erzurum ecological conditions with the strawberry
cvs Tioga, Gorella and Pocahontas. The main objective of this study was to déterminé
the effects of gibberellic acid on runner, daughter plant, and fruit production
and earliness of the cvs above.
Plants were applied two times with 50 and 100 pm GA; first during flowering
and second 15 days after the first application.
G A increased the number of runners per plant in the early periods after the
applications. But later this effect decreased. The amount of daughter plants on
runners increased with the GA applications in all cvs. But later this cffect decreased
gradually. The similar effect was observed in runner length, GA, in contrast
to vegetative growth, suppressed flowering in al cvs. But 100 ppm inhibited flowering
more than 50 ppm GA. Applications, generally, caused less fruit production, except 50 ppm in Gorella. Any effect of GA was not observed on earliness
in any of the cvs.

 

Yıl 1988, Cilt: 19 Sayı: 1-4, - , 02.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Mehmet Celepçi Bu kişi benim

Muharrem Güleryüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 19 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Celepçi, M., & Güleryüz, M. (2011). GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 19(1-4).
AMA Celepçi M, Güleryüz M. GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;19(1-4).
Chicago Celepçi, Mehmet, ve Muharrem Güleryüz. “GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 19, sy. 1-4 (Ocak 2011).
EndNote Celepçi M, Güleryüz M (01 Ocak 2011) GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 19 1-4
IEEE M. Celepçi ve M. Güleryüz, “GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 19, sy. 1-4, 2011.
ISNAD Celepçi, Mehmet - Güleryüz, Muharrem. “GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 19/1-4 (Ocak 2011).
JAMA Celepçi M, Güleryüz M. GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;19.
MLA Celepçi, Mehmet ve Muharrem Güleryüz. “GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 19, sy. 1-4, 2011.
Vancouver Celepçi M, Güleryüz M. GtBERELLİK ASİDİN (GA3) BAZI ÇİLEK ÇEŞİTLERİNDE KOL, FİDE VE MEYVE VERİMİ İLE ERKENCİLİK ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;19(1-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/