BibTex RIS Kaynak Göster

ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 1989, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 02.01.2011

Öz

ÖZET: Bu çalıgma, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat isletmesinden buzağı
barınağının durumu, özellikleri, alan ve hocan yönünden yeterliliği, yapı malzemesi ve yapı
elemanları ile ahır içi çevre koşullarının incelenmesi amacıyla yap tlmışür. Elde edilen sonuçlara
göre barınağın planlama durumunun genelde uygun olduğu ancak uygun çevre koşullarının
sağlanması yönünden sorunları bulunduğu saptanmıştır.
Araştırmadan elde edilen sonuçların ışığı altında yörede uygulanabilecek buzağı
barınakları için optimum planlama koşullan belirlenerek örnek bir buzağı barınağı planı hazırlanmıştır.


A RESEARCH ON THE PLANNING AND ENVIRONMENTAL CONDİTİONS OF THE CALF HOUSING WTTH THE INDIVIDUAL AND GROUP PENS IN ERZURUM

SUMMARY

Small calves are the most neglected animals. İn small herds, a few
calves are often tied in a manger, or in any old building. Often this building for thern is
inconvenient. As herds increase in size, more minutes are loss caring for each calf and more
calves may die of neglect.
The purpose of this study is to determine the present conditions and features of the calf
barn in the Agricultural Colloge of Atatürk University and to investigate the possibilitiesfor the
improvement of this barn, also to prepare the catfbarn plan suitable to this region

Yıl 1989, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 02.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

A. Vahap Yağanoğlu Bu kişi benim

Mustafa Okuroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 2 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yağanoğlu, A. V., & Okuroğlu, M. (2011). ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 20(1).
AMA Yağanoğlu AV, Okuroğlu M. ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;20(1).
Chicago Yağanoğlu, A. Vahap, ve Mustafa Okuroğlu. “ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Yağanoğlu AV, Okuroğlu M (01 Ocak 2011) ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20 1
IEEE A. V. Yağanoğlu ve M. Okuroğlu, “ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, 2011.
ISNAD Yağanoğlu, A. Vahap - Okuroğlu, Mustafa. “ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20/1 (Ocak 2011).
JAMA Yağanoğlu AV, Okuroğlu M. ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;20.
MLA Yağanoğlu, A. Vahap ve Mustafa Okuroğlu. “ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, 2011.
Vancouver Yağanoğlu AV, Okuroğlu M. ERZURUM KOŞULLARINDA YAPILMIŞ BİREYSEL VE GRUP BÖLMELİ BUZAĞI BARINAĞININ PLANLAMA VE ÇEVRE KOŞULLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;20(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/