BibTex RIS Kaynak Göster

GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI

Yıl 1992, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 03.01.2011

Öz

ÖZET

Özellikle yağ ve yağ içeren gıda maddelerindeki oksidasyonu
geciktirmek için antioksidant adı verilen çeşitli gıda katkı maddeleri kullanılmaktadır.
Gıdalarda oksidasyon sonucu bozulma, ransit tat ve aroma, renk değişimi ve besin
değerinde azalma meydana gelmektedir. Antioksidantlar hava oksijeni ile reaksiyona
girerek gıdalarda arzu edilmeyen değişiklikleri önlemektedirler. Gıda maddesine ilave
edilecek bir antioksidant ve /veya antioksidant kombinasyonunun istenilen etkiyi
sağlayabilmesi için çok iyi incelenmesi gerekmektedi. Gıda sanayiinde kullanılan
antioksidantlar genel olarak 4 grupta toplanabilir :
1. Serbest radikal ile bağlanıp kompleks oluşturanlar,
2. indirgen özellik gösterenler,
3. Chelating ajanlar ve
4. ikinci derecedeki antioksidantlar.
Bu gruplar içinde yer alan çeşitli antroksidantlar gıdalarda Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğimizde izin verilen limitler içinde kullanılarak, tüketici sağlığı ve
ürün kalitesinin korunması, ürünün raf ömrünün uzatılması ve ekonomik faydalar sağlanması mümkündür. Bu makalede bu konular detaylı, bir şekilde açıklanmıştır

Yıl 1992, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 03.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Songül Çakmakçı Bu kişi benim

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 23 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çakmakçı, S., & Gökalp, H. Y. (2011). GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 23(2).
AMA Çakmakçı S, Gökalp HY. GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;23(2).
Chicago Çakmakçı, Songül, ve Hüsnü Yusuf Gökalp. “GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23, sy. 2 (Ocak 2011).
EndNote Çakmakçı S, Gökalp HY (01 Ocak 2011) GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23 2
IEEE S. Çakmakçı ve H. Y. Gökalp, “GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 23, sy. 2, 2011.
ISNAD Çakmakçı, Songül - Gökalp, Hüsnü Yusuf. “GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23/2 (Ocak 2011).
JAMA Çakmakçı S, Gökalp HY. GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;23.
MLA Çakmakçı, Songül ve Hüsnü Yusuf Gökalp. “GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 23, sy. 2, 2011.
Vancouver Çakmakçı S, Gökalp HY. GIDALARDA KISACA OKSİDASYON; ANTİOKSİDANTLAR VE GIDA SANAYİİNDE KULLANIMLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;23(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/