BibTex RIS Kaynak Göster

SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ

Yıl 1993, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

ÖZET

Araştırmada 43 sağmal tvesi koyununun 49 kuzusu, 113 sağmal Morkaraman koyunun 126 kuzusu bütün bir mer'a dönemi boyunca sağılmaksızın
birarada tutulmuştur. Mer'a dönemi sonunda kuzuların belirlenen performans
özellikleri, 5 yıl boyunca ortalama 75 günlükken kesilen Morkaraman ve İvesi
kuzularının kayıtlarıyla mukayese edilmiştir, Mer'a sonu canlı ağırlığı bakımından
devamlı emzirilen İvesi 0-, İvesi 0+, Morkaraman 0+ kuzuları diğer gruplardan
önemli derecede üstün bulunmuştur. Devamlı emzirtilen sürü grubuda aynı şekilde
üstün performanslı bulunmuştur. Mer'adaki günlük ağırlık kazancında da devamlı
emzirilen grup sütten kesilenlere göre önemli derecede üstün bulunmuştur.
Koyunların süt veriminin tamamen kuzuya tahsis edilmesi kuzuların mer'adaki
büyüme ve gelişmelerine önemli derecede katkıda bulunmuştur.

THE GROWTH AND RAISING CHARACTERISTIC OF WEANING
AND NON WEANING REDKARAMAN AND AWASSI LAMS AT THE
END OF GRAZING PERIOD

SUMMARY

In this research, 43 adult Awassi sheep, their 49 lambs and
113 adult Redkaraman sheep and their 126 lambs were maintained ali together in
during the whole grazing period. At the end of grazing period, some of the important
performance traits were compeared with thefıve years pedigree values of those of the
Redkaraman and Awassi lambs whose average weaning period are 75 days. İn non
weaning groups, male,female A\vassi lambs and female Redkaraman lambs sho\ved
high performance than the ali other groups with respect to post grazing \veight. Non

Yıl 1993, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Hayri Dayıoğlu Bu kişi benim

Ayhan Aksoy Bu kişi benim

Ünsal Doğru Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 24 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dayıoğlu, H., Aksoy, A., & Doğru, Ü. (2011). SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(1).
AMA Dayıoğlu H, Aksoy A, Doğru Ü. SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;24(1).
Chicago Dayıoğlu, Hayri, Ayhan Aksoy, ve Ünsal Doğru. “SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Dayıoğlu H, Aksoy A, Doğru Ü (01 Ocak 2011) SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24 1
IEEE H. Dayıoğlu, A. Aksoy, ve Ü. Doğru, “SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 24, sy. 1, 2011.
ISNAD Dayıoğlu, Hayri vd. “SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24/1 (Ocak 2011).
JAMA Dayıoğlu H, Aksoy A, Doğru Ü. SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24.
MLA Dayıoğlu, Hayri vd. “SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 24, sy. 1, 2011.
Vancouver Dayıoğlu H, Aksoy A, Doğru Ü. SINIRSIZ EMZİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KUZULARININ MERA DÖNEMİ SONUNDA BELİRLENEN BÜYÜME VE GELİŞME ÖZELLİKLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/