BibTex RIS Kaynak Göster

GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ

Yıl 1993, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

ÖZET

Bu makalede düz arazilerin drenajında kullanılmak üzere geliştirilen
Hooghoudt'ın drenaj eşitliği, giriş direncine sahip, yatay ve birbirine paralel yüzey altı
drenler için meyilli arazilerin drenajını kapsayacak biçimde düzenlenmiştir. Arazi
yüzeyine gelmekte olan kararlı bir beslenmeyi almakta olan drenler, toprak yüzeyinin
aşağısında eşit derinliklerdeki yatay hatlar boyunca yerleştirilmiştir. Düzenlenen bu
eşitlikler, Fipps ve Skaggs (1989) tarafından tanımlanan sonlu elemanlar yöntemi ile
bulunan sonuçlarla ve Zeigler (1972) tarafından tanımlanan kum tankı denemelerinin
sonuçlarıyla karşılaştırılmış olup, iyi bir uyum göstermektedirler. Düzenlenmiş
Hooghoudt eşitliğinin uygulanması, sayısal yöntemlerden ve ölçekli modellerden daha kolaydır.

Yıl 1993, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ersan Gemalmaz Bu kişi benim

Ali Osman Demir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 24 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gemalmaz, E., & Demir, A. O. (2011). GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(1).
AMA Gemalmaz E, Demir AO. GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;24(1).
Chicago Gemalmaz, Ersan, ve Ali Osman Demir. “GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Gemalmaz E, Demir AO (01 Ocak 2011) GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24 1
IEEE E. Gemalmaz ve A. O. Demir, “GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 24, sy. 1, 2011.
ISNAD Gemalmaz, Ersan - Demir, Ali Osman. “GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24/1 (Ocak 2011).
JAMA Gemalmaz E, Demir AO. GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24.
MLA Gemalmaz, Ersan ve Ali Osman Demir. “GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 24, sy. 1, 2011.
Vancouver Gemalmaz E, Demir AO. GÎRÎŞ DİRENCİNE VE MEYİLLİ ARAZİYE GÖRE DÜZENLENMİŞ HOOGHOUDT DRENAJ EŞİTLİĞİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/