BibTex RIS Kaynak Göster

KIMIZ

Yıl 1993, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

ÖZET

Fermente bir süt ürünü olan kımız, özellikle Orta Asya'da Tatar ve
Kırgızlar tarafından kısrak sütünden üretilmektedir. Besleyicilik değeri ve ekonomik
oluşu yönünden, yoğurt ve kefirden sonraki sırayı almaktadır. Kumys, Milchwein ya
da süt şarabı da denilen bu süt ürünü, şeker fermentasyonu sonucu oluşan ve ortalama
% 2 alkol içeren, albumin ve kazein parçalanmasının da görüldüğü, beyazımsı,
çalkalanınca köpüren, kokusu ve tadı yayıkaltı ya da ekşimsi peynir suyuna
benzeyen bir süt içkisidir . Özellikle Rusyada çok üretilir, çünkü halk sağlığı
yönünden çok Önemli oludğu kabul edilmektedir.

Yıl 1993, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ekrem Kurdal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 24 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kurdal, E. (2011). KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(1).
AMA Kurdal E. KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;24(1).
Chicago Kurdal, Ekrem. “KIMIZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Kurdal E (01 Ocak 2011) KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24 1
IEEE E. Kurdal, “KIMIZ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 24, sy. 1, 2011.
ISNAD Kurdal, Ekrem. “KIMIZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 24/1 (Ocak 2011).
JAMA Kurdal E. KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24.
MLA Kurdal, Ekrem. “KIMIZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 24, sy. 1, 2011.
Vancouver Kurdal E. KIMIZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;24(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/