BibTex RIS Kaynak Göster

FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 1994, Cilt: 25 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

ÖZET

Civciv rasyonlarında 8 hafta süreyle, çeşitli düzeylerde (0.00,
'25,50,100 mg/kg yem) ampicilin, terramycin, ç. bacitracin, erythromycin ve bakın
sülfatın; tavuk rasyonlarında ise 6 aylık periyotta, farklı düzeylerdeki (0.00, 25;
50,100 mg/kg yem) terramycin ve çinko bacitroc'ın'in etkileri araştırılmıştır.
Sekiz haftalık periyotda, kontrol grubuna nazaran ampicîllin, çinko bacitracin,
terramycin, erythromycin ve bakır sülfath rasyonlarla beslenen gruplarda canlı ağırlık
artışı sırasıyla % 658, % 7.38, % 9.7, % 857 ve % 5.3 nisbetlerde daha yüksek
olmuştur. Antibiyotikler ve bakır sülfatın civcivlerin yemden yararlanma ve yaşama
gücüne etkileri farklı olmamıştır.
Yumurta tavuklarında terramycin ve çinko bacitracin'in tavukların yumurta
verimi, yumurta ağırlığı, yemden yararlanma ve yaşama gücüne etkileri istatistiki
olarak Önemli bulunmamıştır. Fakat antibiotik olan gruplarla yumurta ağırlığı, basal
rasyonla beslenen grubunkinden önemli derecede düşük bulunmuştur,

THE EFFECTS OF DIFFERENT ANTIBIOTICS ON THE VARIOUS
PERFORMANCES OF THE LAYING HENS AND BROILER CIIICKS

SUMMARY

Two exp erime nt were conducted in order to de ter mi ne the
effects of verious levels of ampicillin, terramycin, batcitracin, erythromycin and
copper sulphate in broiler chiks; the effects of terramycin and zine bacitracin in layin
hens.
Only one control groupped factorlal experimental design of dectary treatments
at four levels (0, 00, 25, 50, 100 mg/kg feed) of supplementary ampicillin,
terramycin, zince bacitracin, erythromycin and cupper sulphate were studied in the
fırst eıperiment. Day-old 14 male andfemale chick were randomly assigned to each of the dictory treatments

The second experiment was rum with 22-weeks oldpulletsfor 6 months. Two
replicated of 15 white leghorn pullets were randomyl assigned to diets containing
various levels (O, 00, 25,50,100 mg/kgfeed) ofZine bacitracin and terramycin.
İn the flrst experiment (or in broiler chicks) there were no significant
dijferences among the dietary treatments containing supplementary antibiotics and
Cu-sulfate in regarding to eight-\veek body weight, feed effıcienty and the survival
rate. But the chicks receiving ampicillin, zinc bacitracin, terramycin, erythromycin
and copper sulphate gained 658 %; 7.38 %; 9.70 %; 857 % and 5.30 % more body
weight respectively ofthosefed basal diet.
In the secont experiment (or in laying hens) the terramycin and the zinc bacitracin have no significantly effected on the egg producting, egg weight, feed efficiency and survival rate of the laying hensfor 6 mounths. But the egg weights of the groups receiving 25, 50 and 100 mg. of terramycin and zince bacitracin were significantly less than those receiving basal die

Yıl 1994, Cilt: 25 Sayı: 1, - , 03.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

İhsan Akyurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 25 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akyurt, İ. (2011). FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1).
AMA Akyurt İ. FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;25(1).
Chicago Akyurt, İhsan. “FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Akyurt İ (01 Ocak 2011) FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25 1
IEEE İ. Akyurt, “FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 1, 2011.
ISNAD Akyurt, İhsan. “FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 25/1 (Ocak 2011).
JAMA Akyurt İ. FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;25.
MLA Akyurt, İhsan. “FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 1, 2011.
Vancouver Akyurt İ. FARKLI ANTİBİYOTİKLERİN YUMURTA TAVUKLARI VE KASAPLIK CİVCİVLERİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;25(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/