BibTex RIS Kaynak Göster

ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI

Yıl 1999, Cilt: 30 Sayı: 1, - , 04.04.2013

Öz

ÖZET: Ekolojik rezerv kaynakları içinde alpin bitkiler; gelecek nesillere  doğal kaynak değeri olarak bırakılması gereken varlıklar arasında yerini almıştır. Bununla beraber birçok doğal kaynakta olduğu gibi alpin bitkiler üzerinde de antropojen baskılar giderek artan oranda  olumsuz etkiler göstermeye başlamıştır. Ülkemiz kara alanlarının yaklaşık % 10'undan daha az bir bölümünde yayılış gösteren alpin bitkilerin özel bir vejetasyon yönetim programı ilkeleri doğrultusunda korunması gerekmektedir.

 

Anahtar Kelimeler: Alpin bitkiler, vejetasyon yönetim programı

 

CONSERVATION OF THE ALPINE PLANTS AND UTILITIES

 

ABSTRACT: Of ecological reserved resources, the alpine plants take place among the natural resource values which should be enabled to survive for using of the next generations. Nevertheless, the negative effects of the antropogen forces on the alpine plants have been increasingly seen on those as the other natural resources. The alpine plants which spread out on a region approximately less than 10 % Turkey's lands should be conserved with the aid of a special vegetation management programme.

 

Key Words: alpine plants, vegetation management programme

Yıl 1999, Cilt: 30 Sayı: 1, - , 04.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Hasan Yılmaz Bu kişi benim

Faris Karahan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 30 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H., & Karahan, F. (2013). ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 30(1).
AMA Yılmaz H, Karahan F. ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;30(1).
Chicago Yılmaz, Hasan, ve Faris Karahan. “ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 30, sy. 1 (Nisan 2013).
EndNote Yılmaz H, Karahan F (01 Nisan 2013) ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 30 1
IEEE H. Yılmaz ve F. Karahan, “ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 30, sy. 1, 2013.
ISNAD Yılmaz, Hasan - Karahan, Faris. “ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 30/1 (Nisan 2013).
JAMA Yılmaz H, Karahan F. ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;30.
MLA Yılmaz, Hasan ve Faris Karahan. “ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 30, sy. 1, 2013.
Vancouver Yılmaz H, Karahan F. ALPİN BİTKİLERİN KORUNMASI VE YARARLANMA OLANAKLARI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;30(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/