BibTex RIS Kaynak Göster

SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH'NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 26.04.2013

Öz

ÖZET : Hidrojen iyonları konsantrasyonunun negatif logaritması olarak bilinen pH, bir çok bilim alanında olduğu kadar süt teknolojisinde de oldukça önem taşımaktadır. Bugün bazı süt ürünlerinin titrasyon asitliğinin ölçülmesi yerine pH ölçümü tercih edilmekte ve üretim basamakları ona göre belirlenmektedir.

 

IMPORTANCE AND DETERMINATION OF pH IN MILK AND MILK PRODUCTS

 

SUMMARY : The acidity of pH known as negative logarithm for hydrogen ions concentration in a solution has importance for many scientific areas as well as dairy technology. Today, the determination of pH for some dairy products is preferred instead of making titration acidity, and some processing steps are conducted according to pH values.

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 26.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Hayri Coşkun Bu kişi benim

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Coşkun, H., & Çağlar, A. (2013). SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(1).
AMA Coşkun H, Çağlar A. SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;28(1).
Chicago Coşkun, Hayri, ve Abdullah Çağlar. “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, sy. 1 (Nisan 2013).
EndNote Coşkun H, Çağlar A (01 Nisan 2013) SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 1
IEEE H. Coşkun ve A. Çağlar, “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 1, 2013.
ISNAD Coşkun, Hayri - Çağlar, Abdullah. “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/1 (Nisan 2013).
JAMA Coşkun H, Çağlar A. SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Coşkun, Hayri ve Abdullah Çağlar. “SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 1, 2013.
Vancouver Coşkun H, Çağlar A. SÜT TEKNOLOJİSİNDE pH’NIN ÖNEMİ, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE ÖLÇÜLMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/