BibTex RIS Kaynak Göster

YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 26.04.2013

Öz

ÖZET: Herbisit kullanımının çevreyi kirletmesi, insan sağlığına olumsuz etkide bulunması, yabancı otlarda dayanıklılığın ortaya çıkması gibi olumsuz etkilerinden dolayı son yıllarda yabancı otlarla biyolojik kontrol yöntemi oldukça önem kazanmıştır.

Biyolojik yabancı ot kontrolünde amaç, populasyon ekolojisi prensiplerine dayanarak, yabancı ot yoğunluğunu hoşgörü eşiği altında tutmaktır. Pratikte biyolojik kontrol, faydalı bitki türlerine zarar vermeden, üzerinde bulunduğu konukçu bitkilerine direkt veya indirekt olarak zarar veren ya da zayıflatan doğal düşmanların kullanılması ile gerçekleştirilmektedir.

Bu çalışmada, yabancı otların biyolojik kontrolünde kullanılan yöntemler ile biyolojik kontrol ajanları ve kullanıldıkları hedef bitkiler üzerinde durulmuş, bunlarla ilgili olarak dünyada ve ülkemizde yapılan bazı çalışmaların sonuçları özetlenmiştir.

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 26.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Hüsyin Zengin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 28 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Zengin, H. (2013). YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(3).
AMA Zengin H. YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;28(3).
Chicago Zengin, Hüsyin. “YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, sy. 3 (Nisan 2013).
EndNote Zengin H (01 Nisan 2013) YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 3
IEEE H. Zengin, “YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 3, 2013.
ISNAD Zengin, Hüsyin. “YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/3 (Nisan 2013).
JAMA Zengin H. YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Zengin, Hüsyin. “YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 3, 2013.
Vancouver Zengin H. YABANCI OTLARLA BİYOLOJİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/