BibTex RIS Kaynak Göster

DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ

Yıl 1995, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 14.03.2014

Öz

ÖZET : Erzurum Daphan ovası, DSİ tarafından tamamlanmakta olan Kuzgun Barajı'nın cazibe ve pompaj (terfi sulama) şebekeleri ile sulamaya açılacaktır. Yörede kuru tarım yapan çiftçilerin sulamaya geçilmesiyle toprak ve su koruma, tarımsal faaliyetler ve sulama yöntemlerinin seçimi konusunda ihtiyaç duydukları gerekli bilgileri derlemek amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Ovaya ait sulama genel vaziyet planı, arazi yetenek sınıflaması haritaları ile eğim, toprak derinliği, bünye, su tutma kapasitesi, infiltrasyon hızı, çakıllılık ve taşlılık verileri kullanılarak sonuçta yukarıdaki amaçlara hizmet edebilecek bilgiler elde edilmiştir.

 

THE DETERMINATION OF SUITABLE LAND TREATMENT MEASURES, LAND-USE PLANNING AND IRRIGATION METHODS IN DAPHAN PLAIN IRRIGATION LAND IN ERZURUM

 

                  SUMMARY : Erzurum Daphan Plain will be irrigated by the gravity and lift irrigation systems being built by DSİ (State Water Works). This study was carried out in order to prepare practical information being needed by the local farmers, who are replacing the dry farming with irrigation farming on the soil conservation, agricultural activities and arrigation methods. The needed information was obtained by using the map of irrigation system and land capability classes and the data on the land slope, soil depth, texture, water holding capacity, infiltration rate, gravelliness and stoniness.

Yıl 1995, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 14.03.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Üstün Şahin Bu kişi benim

Abdurrahman Hanay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 14 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şahin, Ü., & Hanay, A. (2014). DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26(1).
AMA Şahin Ü, Hanay A. DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Mart 2014;26(1).
Chicago Şahin, Üstün, ve Abdurrahman Hanay. “DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26, sy. 1 (Mart 2014).
EndNote Şahin Ü, Hanay A (01 Mart 2014) DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26 1
IEEE Ü. Şahin ve A. Hanay, “DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 1, 2014.
ISNAD Şahin, Üstün - Hanay, Abdurrahman. “DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26/1 (Mart 2014).
JAMA Şahin Ü, Hanay A. DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2014;26.
MLA Şahin, Üstün ve Abdurrahman Hanay. “DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 1, 2014.
Vancouver Şahin Ü, Hanay A. DAPHAN OVASI SULAMA SAHASINDA UYGUN TOPRAK VE SU KORUMA ÖNLEMLERİ, KULLANIM ŞEKLİ İLE SULAMA YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2014;26(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/