Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Breaking Free: Unveiling Emotional Liberation in ‘The Color Purple’ and ‘The Bluest Eye’ : A Journey of Ethnic Women Through Conversations With God

Yıl 2023, Cilt: 10 Sayı: 5, 1275 - 1286, 03.11.2023

Öz

This article explores the complicated relationship between literature, religion, and the social representation of women, with a particular focus on African American narratives. Drawing on T.S. Eliot’s assertion that literature plays a role in critiquing and disseminating culture, this article examines how cultural norms and religious beliefs are reflected in literary mediums. Using Alice Walker’s ‘The Color Purple’ and Toni Morrison’s ‘The Bluest Eye’, this article highlights the therapeutic role of spirituality and personal dialog with God in the lives of marginalized women. Amidst systemic challenges, these intimate spiritual connections serve as tools of comfort, self-discovery, and resistance. The novels not only point out Celie and Pecola’s emotional and spiritual journey, but also illuminate the transformative power of spirituality in the midst of difficulties. Through this exploration, the article underscores the enduring connection between literature, religion, and the diverse experiences of minority women.

Kaynakça

  • Eliot, T. S. (1963). Notes Towards the Definition of Culture. Faber and Faber.
  • Hesiod. (2012). Theogony; Works and Days. Talonbooks.
  • Morrison, T. (1994). ‘The Bluest Eye’. Penguin Books.
  • Walker, A. (2004). ‘The Color Purple’. Orion Pub. Co.

Özgürlüğü Açığa Çıkarmak: 'Mor Renk' ve 'En Mavi Göz' Romanlarında Etnik Kadınların Tanrı ile Diyaloğuyla Duygusal Yolculuğu

Yıl 2023, Cilt: 10 Sayı: 5, 1275 - 1286, 03.11.2023

Öz

Bu makale, kadınların toplumsal yansımasını, edebiyat ve din bağlamında değerlendirirken özellikle Afro-Amerikan hikayelerine odaklanmaktadır. T.S. Eliot’un literatürün, kültürün tanımlanması ve yayılmasında etkin bir rol oynadığına dair görüşünden yola çıkarak, bu çalışma edebi eserlerin içerisinde kültürel normları ve dini inançları nasıl ele aldığını derinlemesine inceler. Alice Walker’ın ‘Mor Renk’ ve Toni Morrison’ın ‘En Mavi Göz’ eserleri üzerinden, marjinalleşmiş kadınların Tanrı ile kurduğu özel iletişimin ve maneviyatın, yaşadıkları zorluklarla başa çıkmadaki terapötik önemini vurgulamaktadır. Bu derin ruhsal ilişki, onlara sadece konfor değil, aynı zamanda kişisel bir keşif ve zorluklara karşı bir direnç sunmaktadır. İki eser, sadece Celie ve Pecola’nın ruhsal yolculuklarına ışık tutmakla kalmaz, aynı zamanda maneviyatın, zor zamanlarda bile nasıl bir dönüşüm aracı olabileceğini gösterir. Bu inceleme, edebiyatın, dini inançların ve azınlık kadınlarının yaşadığı deneyimlerin birbirine ne denli bağlı olduğunu ortaya koymaktadır.

Kaynakça

  • Eliot, T. S. (1963). Notes Towards the Definition of Culture. Faber and Faber.
  • Hesiod. (2012). Theogony; Works and Days. Talonbooks.
  • Morrison, T. (1994). ‘The Bluest Eye’. Penguin Books.
  • Walker, A. (2004). ‘The Color Purple’. Orion Pub. Co.
Toplam 4 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Afrika Dilleri, Edebiyatları ve Kültürleri, Avrupa Dilleri, Edebiyatları ve Kültürleri
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökçen Kara 0000-0002-6048-3644

Erken Görünüm Tarihi 4 Ekim 2023
Yayımlanma Tarihi 3 Kasım 2023
Kabul Tarihi 30 Eylül 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 10 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Kara, G. (2023). Breaking Free: Unveiling Emotional Liberation in ‘The Color Purple’ and ‘The Bluest Eye’ : A Journey of Ethnic Women Through Conversations With God. Akademik Tarih Ve Düşünce Dergisi, 10(5), 1275-1286.

По всем вопросам приема статей и выпуска очередных номеров обращаться в редакцию соответствующего журнала

                                                                                                                                                   

                                                           Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi   Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

  ©  ATDD Tüm Hakları Saklıdır 


CC-BY-NC