Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon
Öz
Çevrimiçi öğrenme ortamlarında motivasyon konusu hakkında bilgi edinmek isteyen herkes Maggie Hartnett tarafından yazılan Çevrimiçi Eğitimde Motivasyon isimli kitabı yararlı bulacaktır. Kitap, çevrimiçi öğrenme ortamlarında öğrenenlerin motivasyonunu farklı bir bakış açısıyla ele almaktadır. Kitapta ayrıca uzaktan öğrenenlerin motivasyonunu birinci elden anlamak için iki durum çalışmasına yer verilmiştir. Bu yönüyle yazar kitapta, çevrimiçi öğrenme sürecinde öğrenenlerin nasıl ve neden motive oldukları ve motivasyonunu engelleyen faktörlerin neler olduğunu derinlemesine incelemiştir. Kitapta, özellikle, öğrenenlerin motivasyonunu artıran ve engelleyen faktörler tanımlanmakta ve bunların her biri ayrıntılı bir şekilde tartışılmaktadır. Ayrıca kitap, açık ve uzaktan öğrenme ortamlarında öğrenen motivasyonunun karmaşıklığına dikkat çekerek, bu ortamlarda çalışan eğitimcilere, öğretim tasarımcılarına ve karar vericilere çeşitli önerilerde bulunmaktadır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Hartnett, M. (2016). Motivation in online education. Singapore: Springer.
- Keller, J. M. (2010). Motivational design for learning and performance: The ARCS model approach (1st ed.). New York, NY: Springer.
- Ucar, H. & Kumtepe, A.T. (2019). ‘Be Motivated and Motivate’: Interview with John M. Keller. eLearn Magazine. Manuscript in press.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Kitap İncelemesi
Yazarlar
Hasan Uçar
*
Bu kişi benim
0000-0001-9174-4299
Yayımlanma Tarihi
30 Nisan 2019
Gönderilme Tarihi
24 Şubat 2019
Kabul Tarihi
16 Nisan 2019
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2019 Cilt: 5 Sayı: 2