BibTex RIS Kaynak Göster

INNOVATION AND KNOWLEDGE DYNAMICS IN SERVICE SECTOR: DEVELOPMENT OF FOOTBALL TOURISM KNOWLEDGE IN ANTALYA REGION

Yıl 2013, Cilt: 13 Sayı: 27, 38 - 62, 01.09.2013

Öz

A vast amount of studies in innovation theory have stressed the importance of location, agglomeration and proximity as main sources of innovativeness and competitive advantage. However, in the recent years, the importance of proximity in innovation process has been heavily criticized. There is a new theoretical approach in the field of innovation and regional development so-called ‘knowledge dynamics’, which focuses on the close and distant interactions of actors to search, to learn and to apply old and new knowledge in the economy. In this study, the knowledge dynamics approach is examined and the development of football tourism in Antalya region is analysed from the perspective of knowledge dynamics. In this context, main actors, events, knowledge types and knowledge transfer processes that play a role in the emergence and the development of football tourism in Antalya are analysed. In the study, close and distant interactions and networking between actors, the effects and diffusion of this knowledge dynamic in region, and the role of public policies are also discussed

HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*

Yıl 2013, Cilt: 13 Sayı: 27, 38 - 62, 01.09.2013

Öz

İnovasyon teorisinde pek çok çalışmada, yenilikçiliğin ve rekabetçi üstünlüğün temel kaynağı olarak konum, yığışma ve yakınlığın önemi vurgulanmaktadır. Ancak son yıllarda, inovasyon sürecinde yakınlığın rolü ciddi bir şekilde tartışılmaktadır. Bölgesel kalkınma ve inovasyon literatüründe “bilgi dinamikleri” olarak adlandırılan, eski veya yeni bilginin araştırılması, öğrenilmesi ve uygulanmasında aktörler arasındaki yakın ve uzak mesafeli etkileşimlere odaklanan yeni bir teorik açılım bulunmaktadır. Bu çalışmada, bilgi dinamikleri yaklaşımı ele alınmakta ve Antalya’da futbol turizminin gelişimi bilgi dinamiği perspektifinde incelenmektedir. Çalışmada, Antalya’da futbol turizmi bilgisinin ortaya çıkışında ve gelişiminde rol oynayan aktörler, olaylar, bilgi türleri ve bilgi aktarım süreçleri incelenmektedir. Çalışmada, aktörler arasındaki yakın-uzak mekânsal etkileşimler ve ağbağlaşma, bilgi dinamiğinin bölgeye etkisi ve yayılımı ve bu süreçte kamu politikalarının rolü tartışılmaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA72MJ57DE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Turizmi Bilgisinin Gelişimi Bu kişi benim

Gökhan Özkul

Onur Sungur Bu kişi benim

Murat Ali Dulupçu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Gönderilme Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 13 Sayı: 27

Kaynak Göster

APA Gelişimi, T. B., Özkul, G., Sungur, O., Dulupçu, M. A. (2013). HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*. Akdeniz İİBF Dergisi, 13(27), 38-62.
AMA Gelişimi TB, Özkul G, Sungur O, Dulupçu MA. HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*. Akdeniz İİBF Dergisi. Eylül 2013;13(27):38-62.
Chicago Gelişimi, Turizmi Bilgisinin, Gökhan Özkul, Onur Sungur, ve Murat Ali Dulupçu. “HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*”. Akdeniz İİBF Dergisi 13, sy. 27 (Eylül 2013): 38-62.
EndNote Gelişimi TB, Özkul G, Sungur O, Dulupçu MA (01 Eylül 2013) HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*. Akdeniz İİBF Dergisi 13 27 38–62.
IEEE T. B. Gelişimi, G. Özkul, O. Sungur, ve M. A. Dulupçu, “HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*”, Akdeniz İİBF Dergisi, c. 13, sy. 27, ss. 38–62, 2013.
ISNAD Gelişimi, Turizmi Bilgisinin vd. “HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*”. Akdeniz İİBF Dergisi 13/27 (Eylül 2013), 38-62.
JAMA Gelişimi TB, Özkul G, Sungur O, Dulupçu MA. HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*. Akdeniz İİBF Dergisi. 2013;13:38–62.
MLA Gelişimi, Turizmi Bilgisinin vd. “HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*”. Akdeniz İİBF Dergisi, c. 13, sy. 27, 2013, ss. 38-62.
Vancouver Gelişimi TB, Özkul G, Sungur O, Dulupçu MA. HİZMET SEKTÖRÜNDE İNOVASYON VE BİLGİ DİNAMİKLERİ YAKLAŞIMI: ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ*. Akdeniz İİBF Dergisi. 2013;13(27):38-62.
Dizinler

143751437114372      14373