ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE TOPLUMSAL HAFIZA VE YUMUŞAK GÜÇ: TÜRKİYE’NİN KAMU DİPLOMASİSİ MİMARİSİNDE TİKA VE YTB’NİN STRATEJİK ROLÜ
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Afary, Janet, and Kevin B. Anderson. Foucault ve İran Devrimi, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, İstanbul, 2015.
- Akar, Ercan ve Gürkaynak, Muharrem. “Bir Kamu Diplomasisi Aracı Olarak Avrupa Birliği Erasmus+ Programı”, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2022/1, Sayı: 42, ss. 263-294.
- Assmann, Jan. Kültürel Bellek: Eski Yüksek Kültürlerde Yazı, Hatırlama ve Politik Kimlik, çev. Ayşe Tekin, Ayrıntı Yayınları, İstanbul, 2015.
- Bachleitner, Kathrin. “Diplomacy with Memory: How the Past Is Employed for Future Foreign Policy,” Foreign Policy Analysis, cilt 15, sayı 4, Ekim 2019, ss. 492–508
- Bachleitner, Kathrin. Collective Memory in International Relations, Oxford University Press, Oxford, 2021.
- Bahçacı, Vildan. Kültürel Diplomasinin Yumuşak Güç Olarak Sinema Filmlerinde Kullanımı Üzerine Nitel Bir Analiz, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı, yayımlanmamış yüksek lisans tezi, 2022.
- Bakalov, Ivan. “Whither Soft Power? Divisions, Milestones, and Prospects of a Research Program in the Making”, Journal of Political Power, 12, 2019, ss. 129–151.
- Bloch, M. “Toplumsal Hafıza, Gelenek ve Adet: Yeni Çıkan Bir Kitap Hakkında”, içinde J. K. Olick, V. Vinitzky-Seroussi & D. Levy (Ed.), Kolektif Hafıza Kitabı, çev. Zehra Can, Ümit Keskin ve Tarık Özbek, Dipnot Yayınları, Ankara, 2019, ss. 163-171.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Uluslararası İlişkiler (Diğer)
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Soner Tauscher
*
0000-0001-7310-5661
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
30 Haziran 2025
Gönderilme Tarihi
31 Mart 2025
Kabul Tarihi
20 Haziran 2025
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2025 Sayı: 64