Tokat İlinde Manda Yetiştiriciliği: Üretici Profili, Sorunlar ve Sürdürülebilirlik İçin Manda Yetiştiricileri Birliğinden Beklentiler
Öz
Anahtar Kelimeler
Manda yetiştiricileri, sosyo-ekonomik özellikler, yetiştirici birliği, Tokat
Teşekkür
Kaynakça
- Adkinson, A. Y., & Konca, Y. (2021). Sütçü manda ırklarının performans ve verimliliğini etkileyen faktörler ve Türkiye’deki geleceği. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (25), 498-508.
- Atasever, S., & Erdem, H. (2008). Manda yetiştiriciliği ve Türkiye'deki geleceği. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 23(1), 59–64. https://doi.org/10.7161/anajas.2008.23.1.59-64
- Barığ, M, & Çelikyürek, M. (2023). Van ili koyunculuk işletmelerinin kayıt tutma durumu açısından değerlendirilmesi. Veteriner Hekimliği Bilimlerinde Güncel Tartışmalar-II, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara.
- Bodo I. (1989). Methods and experiences with in situ preservati on of farm animals. In, Animal genetic resources: A global programme for sustainable development. FAO Animal Production and Health Paper, 80, 85-103. Rome, Italy, https://www.fao.org/4/t0665e/T0665E05.htm
- Boyraz, C., & Kaygısız, F. (2024). Türkiye’nin İstanbul ve Kocaeli illerinde manda yetiştiriciliği işletmelerinin sosyo-ekonomik yapıları. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 21(1), 13-19.
- Büyüköztürk, Ş. (2019). Sosyal bilimler için veri analizi el kitabı: İstatistik, araştırma deseni, SPSS uygulamaları ve yorum. Ankara: Pegem Akademi.
- Çat, H. (2024). Yozgat ili mandacılık işletmelerinin biyogüvenlik ve hayvan refahı açısından değerlendirilmesi. Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi.
- Çatal, Ö., & Korkmaz, A. (2020). Aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini etkileyen başarı ve başarısız dinamikleri üzerine bir alan araştırması: Isparta ve Burdur örneği. Oğuzhan Sosyal Bilimler Dergisi, 2(2), 178-194.
- Çelikyürek, H. (2015). Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta kayıt tutma sistemine yönelik bir bilgisayar paket programının hazırlanması. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalı Doktora Tezi
- Çetinkaya, Ş. B. (2020). Krizlerin tarım sektörü ve çiftçilerin dayanıklılığı üzerindeki etkisi: Antalya örtüaltı tarım çiftçileri. Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi