Akademik Ziraat Dergisi
Kapak Resmi
Makale Gönder Hakemlik İsteği Gönder Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Etik İlkeler ve Yayın Politikası Son Sayı Editör Kurulu İletişim Arşiv
...
Giriş
ISSN 2147-6403 | e-ISSN 2618-5881 | Yayın Aralığı Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2012 | Yayıncı Ordu Üniversitesi |


Akademik Ziraat Dergisi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin bilimsel yayın organıdır.

Dergide tarım bilimleri ve ilgili alanlarda makaleler yayınlanmakta olup araştırmalar sonucu elde edilen bilimsel bilgilerin ve önemli sonuçların geniş kitlelere, okuyuculara ulaştırılması amaçlanmıştır.

Akademik Ziraat Dergisi

ISSN 2147-6403 | e-ISSN 2618-5881 | Yayın Aralığı Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2012 | Yayıncı Ordu Üniversitesi |
Kapak Resmi


Akademik Ziraat Dergisi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin bilimsel yayın organıdır.

Dergide tarım bilimleri ve ilgili alanlarda makaleler yayınlanmakta olup araştırmalar sonucu elde edilen bilimsel bilgilerin ve önemli sonuçların geniş kitlelere, okuyuculara ulaştırılması amaçlanmıştır.

Cilt 9 - Sayı 2 - 30 Ara 2020
  1. Anaç adayı kiraz ve vişne genotiplerinin doku kültürü yöntemiyle çoğaltılması
    Sayfalar 171 - 180
    Erol AYDIN, Tarık YARILGAÇ
  2. Hasat Öncesi Farklı Zaman ve Dozlarda Yapılan Ethephone Uygulamalarının Badem Ağaçlarında Meyve Kopma Kuvveti ve Hasat Başarısı Üzerine Etkileri
    Sayfalar 181 - 186
    Fırat KARAAT, Hasan DENİZHAN
  3. Çarşamba Ekolojik Koşullarında Yetiştirilen Bazı Standart Elma Çeşitlerinin Verim ve Meyve Özellikleri
    Sayfalar 187 - 192
    Mehmet Fikret BALTA, Barış AKSOY, Orhan KARAKAYA, Serkan UZUN
  4. Çakıldak fındık çeşidinin in vitro sürgün ucu kültürü ile çoğaltılması
    Sayfalar 193 - 200
    Ali İSLAM, Nuray KAPLAN, Hatice BİLİR EKBİÇ
  5. Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Tane ve Salkım Gelişiminin Zamana Bağlı Olarak Değişimi
    Sayfalar 201 - 212
    Adem YAĞCI, Abdurrahim BOZKURT
  6. Karayemişte Siyanür İçerikli Amigdalin ve Prunasin Miktarlarının Belirlenmesi
    Sayfalar 213 - 222
    Sevda DURSUN, Ali İSLAM
  7. Ordu ilinde bulunan Rubus (Rosaceae) türlerinin trnL-F gen bölgeleri ile filogenetik ilişkilerinin belirlenmesi
    Sayfalar 223 - 228
    Seçil EKER, Onur KOLÖREN
  8. Ordu İli Yaprak Lahana Ekim Alanlarından İzole Edilen Rhizoctonia Grubu Fungusların Anastomozis Gruplarının, Karakteristik Özelliklerinin ve Patojenisitelerinin Belirlenmesi
    Sayfalar 229 - 238
    Halil İbrahim BENLİ, Muharrem TÜRKKAN
  9. Ilıman İklim Meyve Türleri ve Sekonder Konukçularda Bulunan Yaprakbiti (Hemiptera: Aphididae) Türlerinin Parazitoitlenme Oranlarının Belirlenmesi
    Sayfalar 239 - 250
    İsmail ALASERHAT, Şaban GÜÇLÜ
  10. Researching germination properties of bean (Phaseolus vulgaris L.) under polyethylene glycol osmotic stress and saline conditions
    Sayfalar 251 - 258
    Ferda ÖZKORKMAZ, Nuri YILMAZ, Fatih ÖNER
  11. Konya koşullarında bazı kuru fasulye genotiplerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi
    Sayfalar 259 - 270
    Seydi AYDOĞAN, Mehmet ŞAHİN, Aysun GÖÇMEN AKÇACIK, Sümeyra HAMZAOĞLU, Berat DEMİR, Çiğdem MECİTOĞLU GÜÇBİLMEZ, Sadi GÜR, Ramazan KELEŞ
  12. Bazı silajlık mısır çeşitlerinde (Zea mays L.) verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
    Sayfalar 271 - 278
    Nuri YILMAZ, Osman AKMAN, Özlem ÖNAL AŞCI
  13. Siyah, yeşil ve beyaz çayların kalite kriterleri, mineral içerikleri, antioksidan ve antimikrobiyal aktivite yönünden karşılaştırılması
    Sayfalar 279 - 288
    Atilla AKBULUT, Şevket Metin KARA, Aysel ÖZCAN
  14. Bazı baklagil yem bitkileri ile arpa karışım oranları belirlenerek yem verimi ve kalitesine etkisinin araştırılması
    Sayfalar 289 - 296
    Seyithan SEYDOŞOĞLU, Nizamettin TURAN, Aylin OLUK
  15. Comperative Study of Maceration and Ultrasonic-Assisted Extraction of Galantamine and Lycorine Content and Antioxidant Activity of Galanthus Elwesii Hook
    Sayfalar 297 - 306
    Ebru BATI AY, Muhammed Akif AÇIKGÖZ, Beril KOCAMAN, Şevket Metin KARA
  16. Bolu koşullarında farklı kişniş (Coriandrum sativum L.) çeşit ve popülasyonlarının verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
    Sayfalar 307 - 316
    Orkun EMİRALİOĞLU, Gülsüm YALDIZ
  17. Orman ve mera alanlarında oluşan toprakların sınıflandırılması: Kabadüz/Ordu
    Sayfalar 317 - 326
    Ferhat TÜRKMEN, Soner ŞENYURT
  18. Biochar Uygulamalarının Ekmeklik Buğdayın Kadmiyum (Cd) Alımına Etkisi
    Sayfalar 327 - 336
    Yasemin ACİR, Halil ERDEM
  19. Muş İli Merkez İlçesi Sığırcılık İşletmelerinde İneklerin ve Buzağıların Beslenmesi Açısından Mevcut Durum ve Çözüm Önerileri
    Sayfalar 337 - 344
    Özer KURT, Onur ŞAHİN, Önder Bayram ÇOBAN
  20. Cost benefit analysis of soil conservation practices: Evidence from Nigeria
    Sayfalar 345 - 352
    Theophilus Miebi GBİGBİ
  21. Siyah üzüm çekirdeği tozunun yoğurtların bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
    Sayfalar 353 - 362
    Alperen KALYAS, Bayram ÜRKEK
  22. Farklı meyve türleri ilaveli Kaşar Peynirlerinin renk değerleri ile tekstürel özelliklerinin olgunlaşmaya etkilerinin araştırılması
    Sayfalar 363 - 372
    Zekai TARAKÇI, Uğur BAYRAM
  23. Bazı önemli dış mekan süs bitkilerine ait yeşil çeliklerin köklenme performansları
    Sayfalar 373 - 380
    Güzella YILMAZ, Kenan YILDIZ
Dizinler