Akademik Ziraat Dergisi
Kapak Resmi
Makale Gönder Hakemlik İsteği Gönder Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Son Sayı Arşiv Editör Kurulu İletişim
...
Giriş
ISSN 2147-6403 | e-ISSN 2618-5881 | Yayın Aralığı Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2012 | Yayıncı Ordu Üniversitesi |


Akademik Ziraat Dergisi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yılda iki kez yayınlanan süreli, uluslararası ve hakemli bir bilimsel dergidir.

Yazışma Adresi:

Ordu Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,

Cumhuriyet Yerleşkesi, 52200-Ordu, Türkiye

Tel: +90 452 234 50 10    Fax: +90 452 234 66 32

e-posta: akademikziraat@gmail.com

Akademik Ziraat Dergisi

ISSN 2147-6403 | e-ISSN 2618-5881 | Yayın Aralığı Yılda 2 Sayı | Başlangıç: 2012 | Yayıncı Ordu Üniversitesi |
Kapak Resmi


Akademik Ziraat Dergisi, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yılda iki kez yayınlanan süreli, uluslararası ve hakemli bir bilimsel dergidir.

Yazışma Adresi:

Ordu Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,

Cumhuriyet Yerleşkesi, 52200-Ordu, Türkiye

Tel: +90 452 234 50 10    Fax: +90 452 234 66 32

e-posta: akademikziraat@gmail.com

Cilt: 8 Özel Sayı Son Sayı
Cilt 8 - Sayı - 31 Ara 2019
  1. Ordu ili Gürgentepe ilçesinde yetiştirilen Çakıldak fındık çeşidinde klon seleksiyonu
    Sayfalar 1 - 8
    Ali İSLAM , Melih ÇAYAN
  2. Xenia and metaxenia in hazelnuts: Effects on nut set and nut characteristics
    Sayfalar 9 - 18
    Hüseyin İrfan BALIK , Neriman BEYHAN
  3. AVG uygulamalarının bazı fındık çeşitlerinde erkek ve dişi çiçeklenme süresi ile çiçek tozu kalitesi üzerine etkisi
    Sayfalar 19 - 28
    Hüseyin İrfan BALIK , Selda KAYALAK BALIK , Burhan ÖZTÜRK , Sefa GÜN
  4. Sivri fındık çeşidinde sıkıştırma hızı ve yönünün meyvenin bazı kırılma özellikleri ve iç çıkma kalitesi üzerine etkileri
    Sayfalar 29 - 38
    Murat KAÇAL , Mehmet Ali KOYUNCU
  5. Döllenme ile hasat önü dönemi arasındaki sulamaların ‘Tombul’ fındık çeşidinde bazı kimyasal ve teknolojik özelliklere etkisi
    Sayfalar 39 - 44
    Yaşar AKÇİN , Saim Zeki BOSTAN
  6. Farklı IBA uygulamalarının Corylus colurna L.’nın odun çelikleriyle köklenmesi üzerine etkisi
    Sayfalar 45 - 48
    Ali İSLAM , İsa ÖGER , Selim KARAGÖL , Ali TURAN
  7. Organik olarak yetiştirilen palaz fındık çeşidinde ocaktaki gövde sayısına bağlı olarak verim ve meyve özelliklerindeki değişim
    Sayfalar 49 - 60
    Kazım ÇALIŞKAN , Fikri BALTA , Muharrem YILMAZ , Orhan KARAKAYA
  8. Çakıldak fındık çeşidinde iç meyve iriliğine bağlı olarak biyokimyasal özelliklerin değişimi
    Sayfalar 61 - 70
    Muharrem YILMAZ , Orhan KARAKAYA , Mehmet Fikret BALTA , Fikri BALTA , İzzet YAMAN
  9. Erysiphe corylacearum’un neden olduğu külleme hastalığına karşı Giresun ili fındık üretim alanlarında kimyasal mücadele olanaklarının belirlenmesi
    Sayfalar 71 - 78
    Arzu SEZER , Yusuf BİLGEN , Ömür DUYAR , Çiğdem KÖSE , Ebru GÜMÜŞ , Tuğba ER
  10. Effect of supplementary irrigation on total antioxidant capacity and phenolic content of hazelnut
    Sayfalar 79 - 84
    Tahsin TONKAZ , Sümeyye ŞAHİN , Saim Zeki BOSTAN , Kürşat KORKMAZ
  11. ‘Tombul’ fındık çeşidinde renk değerlerinin sulama ve depolama süresine göre değişimi
    Sayfalar 85 - 90
    Yaşar AKÇİN , Saim Zeki BOSTAN
  12. Fındık zarı ve okside nişasta ilavesinin hamur reolojisi üzerine etkileri
    Sayfalar 91 - 98
    YUSUF DURMUŞ , MÜNİR ANIL , ŞENAY ŞİMŞEK
  13. Türkiye’de eski ve yeni üretim bölgelerinde fındık yetiştiriciliği yapan işletmelerin tarımsal üretim açısından karşılaştırmalı analizi
    Sayfalar 99 - 106
    Derya ÖZTÜRK , Ali İSLAM
  14. Ordu ili Ünye İlçesinde fındık işletmelerinin mevcut durum analizi ve beklentileri
    Sayfalar 107 - 114
    Derya ÖZTÜRK , Ali İSLAM , Rüstem CANGİ
  15. Türkiye’nin fındık üretiminde önde gelen illerin 2019-2025 yılları arasındaki fındık üretimlerinin ARIMA modeliyle tahmin edilmesi
    Sayfalar 115 - 126
    Ahmet Semih UZUNDUMLU , Abdulbaki BİLGİÇ , Nur ERTEK
  16. Fındık altında yetişen yaygın fiğ+tahıl karışımlarının ot veriminin belirlenmesi
    Sayfalar 127 - 130
    Özlem ÖNAL AŞCI , Gürkan DEMİRKOL , Yeliz KAŞKO ARICI , Nuri YILMAZ , Zeki ACAR
  17. Ordu ilinde fındık (Corylus avellana L.) tarımı yapılan toprakların çinko (Zn) beslenme durumu ve potansiyel beslenme problemlerinin belirlenmesi
    Sayfalar 131 - 140
    Faruk OZKUTLU , Özlem ETE AYDEMİR , Mehmet AKGÜN , Bayram ÖZCAN
  18. ‘Karafındık’ çeşidinin (Corylus avellana L.) bazı yaprak özellikleri
    Sayfalar 141 - 144
    Yaşar AKÇİN
  19. Corylus türlerinin peyzaj tasarım çalışmalarında kullanılabilirliği
    Sayfalar 145 - 156
    Ömer ATABEYOĞLU , Gülşah BİLGE
  20. Fındıkta kabuklu ve iç meyve kusurları
    Sayfalar 157 - 166
    Saim Zeki BOSTAN
  21. Fındık ıslahında gelişmeler
    Sayfalar 167 - 174
    Ali İSLAM
  22. Fındık yağının kozmetik ürünlerde kullanımı
    Sayfalar 175 - 178
    Derya ÇİÇEK POLAT
Dizinler