Ulaştırma bir ülkenin siyasî, iktisadî, kültürel ve askerî ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemlidir. Ulaştırmanın önemini M. Kemal Atatürk 1930 yılında “Ekonominin gelişmesinde başlıca gerekli olan yollar, demiryolları, limanlar, kara ve deniz ulaştırma vasıtaları milli mevcudiyetin maddi ve siyasî kan damarlarıdır.” şeklinde ifade etmiştir. Ulaştırmanın önemine vurgu yapan bir diğer devlet adamı ise Churchill’dir.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Bölüm | Kitap İncelemesi |
| Yazarlar | |
| Yayımlanma Tarihi | 12 Temmuz 2019 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 8 Sayı: 1 |
Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi (BAED), 01.01.2026 tarihinden itibaren makale kabul ve hakemlik süreçlerini DergiPark üzerinden yürütecektir.
Dergimizin resmi e-posta adresi baedergisi@gmail.com olarak kullanılmaya devam etmekle birlikte yazar ve hakemerimiz Dergipark mesajlaşma sistemi üzerinden de iletişim kurabilirler.
Creative Commons Attribution 4.0 International License 