Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı

Cilt: 3 Sayı: 2 1 Mayıs 2016
  • Alper Ekizoğlu
EN TR

Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı

Öz

Pteris multifida Poir. Pteridaceae türü Süleymaniye’den İstanbul toplanan örneğe dayalı olarak Türkiye’den ilk kez kaydedilmiştir. P. multifida Poir. ve P. cretica L. türleri birbirine morfolojik olarak çok benzer türlerdir. Bu çalışmada birbirine çok benzer olan bu iki türün farklılıkları karşılaştırmalı olarak ele alınarak P. multifida türünün Türkiye için doğallaşmış bir tür olduğu bildirilmektedir

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Akata, I. ve Doğan, H.H. (2015). Orbiliaceae for Turkish Ascomycota: Three new records. Bangladeş Journal of Botany 44: 91–95.
  2. Davis, P. H. (1979). Flora of Turkey and East Aegeas Islands 1. Edinburgh Univ. Press, Edinburgh.
  3. eFloras (2008). Published on the Internet [erişim tarihi: 06.04.2015]. Missouri Botanical Garden, St. Louis, MO & Harvard University Herbaria, Cambridge, MA.
  4. Güner, A., Aslan, S., Ekim, T., Vural, M. ve Babaç, M.T. (edlr.) (2012). Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler). Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Flora Araştırmaları Derneği Yayını, İstanbul. Hardy Fern Library. (erişim tarihi: 06.04.2016).
  5. Hoshizaki, B.J. ve Moran, R.C. (2001) Fern Grower's Manual. Timber Press. Portland. Lamarck, J. ve Poiret, J.L.M. (1804). Encylopedie Methodique Botanique5: 714. Tome Cinquieme, Paris.
  6. Linee, C.A. (1767). Mantissa Plantarum Generum (Edt. VI.) et Speciorum (Edt. II.). XXIV Criptogamia- Filices, s. 130.
  7. Schuettpelz, E., Schneider, H., Huiet, L., Windham, M.D. ve Pryer, K.M. (2007). A molecular phylogeny of the fern family Pteridaceae: Assessing overall relationships and the affinities of previously unsampled genera. Molecular Phylogenetics and Evolution 44: 1172–1185.
  8. Smitinand, T. ve Larsen, K. (1970). Flora of Thailand, 3 (2): 254-255. Forest Herbarium, Royal Forest Department

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Alper Ekizoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Mayıs 2016

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2016 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Ekizoğlu, A. (2016). Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı. Bağbahçe Bilim Dergisi, 3(2), 1-5. https://izlik.org/JA75EK44NN
AMA
1.Ekizoğlu A. Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı. Bağbahçe Bilim Dergisi. 2016;3(2):1-5. https://izlik.org/JA75EK44NN
Chicago
Ekizoğlu, Alper. 2016. “Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı”. Bağbahçe Bilim Dergisi 3 (2): 1-5. https://izlik.org/JA75EK44NN.
EndNote
Ekizoğlu A (01 Mayıs 2016) Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı. Bağbahçe Bilim Dergisi 3 2 1–5.
IEEE
[1]A. Ekizoğlu, “Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı”, Bağbahçe Bilim Dergisi, c. 3, sy 2, ss. 1–5, May. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75EK44NN
ISNAD
Ekizoğlu, Alper. “Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı”. Bağbahçe Bilim Dergisi 3/2 (01 Mayıs 2016): 1-5. https://izlik.org/JA75EK44NN.
JAMA
1.Ekizoğlu A. Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı. Bağbahçe Bilim Dergisi. 2016;3:1–5.
MLA
Ekizoğlu, Alper. “Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı”. Bağbahçe Bilim Dergisi, c. 3, sy 2, Mayıs 2016, ss. 1-5, https://izlik.org/JA75EK44NN.
Vancouver
1.Alper Ekizoğlu. Pteris multifida Poir. Pteridaceae : Türkiye için yeni bir eğrelti kaydı. Bağbahçe Bilim Dergisi [Internet]. 01 Mayıs 2016;3(2):1-5. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75EK44NN