Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine

Yıl 1968, Cilt: 1 Sayı: 1, 16 - 20, 31.12.1968

Öz

Çok erkenci bir mahsul olarak satsuma mandarinleri Türkiye için bir takım ilginç imkânlar sağlıyorsa, üstün ticari vasıflarından ötürü Clementine’in çok daha iyi bir geleceği vardır. Erkencilik, iyi kabuk rengi, çekirdeksizlik, fevkalâde tat ve lezzet, nakliye esnasında durum Türkiye’nin bütün narenciye bölgelerinde Clementine ağaçları fevkalâde olduklarını ve periyodisiteleri olmadığını göstermişlerdir. Bu bakımdan, şayet virüs hastalıklarının yayılmasını önlemek için göz kalemi kullanırken ve mahzurlu bir vasıf olan çekirdeklere sebebiyet veren başka çiçekten tozlanmayı önlemek için dikim esnasında gereken dikkat gösterilirse, bu varyetenin ziraatı çok büyük ölçüde genişletilmek suretiyle iç pazarda ve Batı Avrupa pazarlarında iyi yer sağlanabilir.

Kaynakça

  • Anonymous, 1967. Les disponibilités en légumes et fruits fraisent France, évolution récente et perspectives. Conf. Naz. Perr Orto flore frutti culture, Bari.
  • Bahçecioğlu, H., 1967. Yurdumuzda Turunçgil Hastalıkları Mevzuunda Müessesemizde Yapılan Tetkik ve Araştırmalara Ait Rapor. Antalya (Basılmamış).
  • Chapot, H., 1963. La Clémentine. Al Awamia, 7, 1-34, Rabat.
  • Chapot, H., V.L. Delucchi, 1964. Maladies, troubles et ravageurs des agrumes au Maroc, Rabat.

Clementine a Citrus Fruit of Fine Future for Turkey

Yıl 1968, Cilt: 1 Sayı: 1, 16 - 20, 31.12.1968

Öz

If for very early production, satsuma mandarin offers some interesting possibilities for Turkey, Clementine has a much finer future owing to its superior commercial qualities: earliness, good peel color, seedless ness, excellent taste and flavor, behavior during shipping. Clementine trees in all citrus growing areas in Turkey showed themselves to be excellent and non-alternate bearers. So, culture of this variety can be largely expanded with good openings both on the domestic and the Western European markets, if some care is taken when using bud wood to prevent virus diseases spreading and when planting to avoid crosspollination which induces seediness, an objectionable character.

Kaynakça

  • Anonymous, 1967. Les disponibilités en légumes et fruits fraisent France, évolution récente et perspectives. Conf. Naz. Perr Orto flore frutti culture, Bari.
  • Bahçecioğlu, H., 1967. Yurdumuzda Turunçgil Hastalıkları Mevzuunda Müessesemizde Yapılan Tetkik ve Araştırmalara Ait Rapor. Antalya (Basılmamış).
  • Chapot, H., 1963. La Clémentine. Al Awamia, 7, 1-34, Rabat.
  • Chapot, H., V.L. Delucchi, 1964. Maladies, troubles et ravageurs des agrumes au Maroc, Rabat.
Toplam 4 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Henri Chapot Bu kişi benim

Çevirmenler

Sevim Cadun Bu kişi benim

Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1968
Kabul Tarihi 31 Ocak 1968
Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1968
Yayımlandığı Sayı Yıl 1968 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Chapot, H. (1968). Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine (S. Cadun, çev.). Bahçe, 1(1), 16-20.
AMA Chapot H. Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine. Bahçe. Aralık 1968;1(1):16-20.
Chicago Chapot, Henri. “Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine”. çeviren Sevim Cadun. Bahçe 1, sy. 1 (Aralık 1968): 16-20.
EndNote Chapot H (01 Aralık 1968) Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine. Bahçe 1 1 16–20.
IEEE H. Chapot, “Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine”, Bahçe, c. 1, sy. 1, ss. 16–20, 1968.
ISNAD Chapot, Henri. “Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine”. Bahçe. Trc. Sevim Cadun 1/1 (Aralık1968), 16-20.
JAMA Chapot H. Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine. Bahçe. 1968;1:16–20.
MLA Chapot, Henri. “Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine”. Bahçe, çeviren Sevim Cadun, c. 1, sy. 1, 1968, ss. 16-20.
Vancouver Chapot H. Türkiye İçin Ümit Verici Bir Narenciye Çeşidi, Clementine. Bahçe. 1968;1(1):16-20.

BAHÇE Dergisi
E-posta: editor@bahcejournal.org
Web Sitesi: bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü
Yalova 77100, Türkiye
Bizi takip edin:
X (Twitter) | Linkedin | Facebook | Instagram