Araştırma Makalesi

Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları

Cilt: 2 Sayı: 3 31 Aralık 1969
  • Ing. R. Heiss
PDF İndir
TR EN

Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları

Öz

Yazar, son derece uzmanlaşmış taleplere sahip, yüksek sanayileşmiş ülkelerdeki ambalajlama durumunu anlatıyor. Bir örnek, tüm ürünlerin fabrikalarda, içeriğe en uygun ve kullanımdan sonra atılan tekil ambalaj malzemeleri kullanılarak paketlendiği süpermarketlerin gelişmesidir. Bu, çok sayıda ev hanımının profesyonel olarak çalışmasının sonuçlarından biridir. Türkiye'de yaşam koşulları farklıdır ve dolayısıyla ambalaj talepleri benzer bir yönde ancak yavaş yavaş gelişir. Ancak taze ve işlenmiş gıda ihracatına yönelik talepler önemlidir. Şimdilik daha karmaşık folyo kombinasyonları ithal edilmek zorunda kalınırken, kutu, cam, teneke levha, oluklu mukavva ve polietilen gibi ürünlerin kendi üretimini kurmak gerekiyordu. Maliyet ve kalite konusunda yeni iyileştirmelere ihtiyaç duyulmaktadır. Aşağıdaki adımlar önerilmektedir: Ahşap kutular vb. ile OECD standartlarına bağlı kalınması, teneke levhalar ve camlar ve kartonlar için test normlarının oluşturulması. Yaygın olarak kullanılan yerlerde lake teneke levha kullanılması; özel bir teneke kutu üretim fabrikasının kurulmasının teşvik edilmesi; cam kalitesinin iyileştirilmesi (daha az kırılma). Çeşitli üretim hatlarının maliyetlerinin düşürülmesi. Kontrol merkezleri ve kalite normlarının getirilmesi. Bu sorunlarla uğraşan enstitülerin karmaşık temel araştırmalardan uzak durmaları, gelişmeleri yoğun bir şekilde izlemeleri ve ilerlemeyi benimsemeleri gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Ing. R. HEİSS, Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Ziraat Mühendisliği (Diğer)

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Ing. R. Heiss Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

31 Aralık 1969

Gönderilme Tarihi

1 Ocak 1969

Kabul Tarihi

31 Ocak 1969

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1969 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Heiss, I. R. (1969). Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları. Bahçe, 2(3), 137-147. https://izlik.org/JA27NK37YK
AMA
1.Heiss IR. Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları. Bahçe. 1969;2(3):137-147. https://izlik.org/JA27NK37YK
Chicago
Heiss, Ing. R. 1969. “Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları”. Bahçe 2 (3): 137-47. https://izlik.org/JA27NK37YK.
EndNote
Heiss IR (01 Aralık 1969) Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları. Bahçe 2 3 137–147.
IEEE
[1]I. R. Heiss, “Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları”, Bahçe, c. 2, sy 3, ss. 137–147, Ara. 1969, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA27NK37YK
ISNAD
Heiss, Ing. R. “Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları”. Bahçe 2/3 (01 Aralık 1969): 137-147. https://izlik.org/JA27NK37YK.
JAMA
1.Heiss IR. Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları. Bahçe. 1969;2:137–147.
MLA
Heiss, Ing. R. “Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları”. Bahçe, c. 2, sy 3, Aralık 1969, ss. 137-4, https://izlik.org/JA27NK37YK.
Vancouver
1.Ing. R. Heiss. Türkiye’de Besin Maddeleri Ambalajının Genel Sorunları. Bahçe [Internet]. 01 Aralık 1969;2(3):137-4. Erişim adresi: https://izlik.org/JA27NK37YK

BAHÇE Dergisi
E-posta: editor@bahcejournal.org
Web Sitesi: bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü
Yalova 77100, Türkiye
Bizi takip edin:
X (Twitter) | Linkedin | Facebook | Instagram