The Basic Principles of Good Agricultural
Practices (GAPs):
1–The best way to prevent corrective action by state and federal governments is to prevent microbial contamination of fresh strawberries.
2–Use GAPs. To minimize microbial food safety hazards in strawberries, growers should use the GAPs outlined in this program and apply them to the areas of their operation over which they have control, such as sources of water, field sanitation, worker hygiene standards, etc. Managing and predicting potential sources of contamination is an essential step in producing a safe strawberry.
3–Anything that comes into contact with strawberries has the potential to infect. The source and quality of each contact dictates the potential for contamination. Water (used for irrigation and pesticide mixing) is a primary source of contamination.
4–All pesticides must only be used in strict accordance with manufacturer recommendations. Pesticides must comply with state, federal and local ordinances.
5–Non–composted manure is a source of human pathogens and should not be used in strawberry fields. Any practice using manure and/or compost should be closely managed.
6–Worker Health and Hygiene practices play a critical role in minimizing potential contamination. The availability of clean toilet facilities, handwashing stations, and keeping track of employee general health are all part of good employee hygiene practices.
7–A food safety program and trace–back practices establish accountability. The ability to trace back product from the consumer to the retailer to the shipment to the farm to the harvester is essential for quickly isolating the problem area and protecting the entire crop and industry. Documentation must be kept to help prove proper attention has been paid to risk prevention.
İyi Tarım Uygulamalarının (İAP) Temel İlkeleri:
1–Eyalet ve federal hükümetler tarafından düzeltici eylemleri önlemenin en iyi yolu, taze çileklerin mikrobiyal kontaminasyonunu önlemektir.
2–İAP'leri kullanın. Çileklerde mikrobiyal gıda güvenliği tehlikelerini en aza indirmek için, yetiştiriciler bu programda özetlenen İAP'leri kullanmalı ve su kaynakları, tarla sanitasyonu, işçi hijyen standartları vb. gibi kontrol sahibi oldukları faaliyet alanlarına uygulamalıdır. Potansiyel kontaminasyon kaynaklarını yönetmek ve öngörmek, güvenli bir çilek üretmenin önemli bir adımıdır.
3–Çileklerle temas eden her şeyin enfeksiyon potansiyeli vardır. Her temasın kaynağı ve kalitesi, kontaminasyon potansiyelini belirler. Sulama ve pestisit karıştırma için kullanılan su, birincil kontaminasyon kaynağıdır.
4–Tüm pestisitler yalnızca üretici önerilerine sıkı sıkıya bağlı kalınarak kullanılmalıdır. Pestisitler eyalet, federal ve yerel yönetmeliklere uygun olmalıdır.
5–Kompostlanmamış gübre, insan patojenlerinin bir kaynağıdır ve çilek tarlalarında kullanılmamalıdır. Gübre ve/veya kompost kullanan tüm uygulamalar yakından yönetilmelidir.
6–İşçi Sağlığı ve Hijyen uygulamaları, potansiyel kontaminasyonu en aza indirmede kritik bir rol oynar. Temiz tuvaletlerin, el yıkama istasyonlarının bulunması ve çalışanların genel sağlık durumlarının takip edilmesi, iyi çalışan hijyen uygulamalarının bir parçasıdır.
7–Bir gıda güvenliği programı ve geriye dönük izleme uygulamaları, hesap verebilirliği sağlar. Ürünün tüketiciden perakendeciye, sevkiyattan çiftliğe ve hasat makinesine kadar geriye dönük olarak izlenebilmesi, sorunlu alanın hızla izole edilmesi ve tüm ürün ve endüstrinin korunması için çok önemlidir. Risk önlemeye gereken özenin gösterildiğini kanıtlamak için belgeler saklanmalıdır.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2016 |
Gönderilme Tarihi | 3 Ekim 2016 |
Kabul Tarihi | 3 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram