Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Modern Challenges Of The Strawberry Production

Yıl 2016, Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 7 - 10, 31.12.2016

Öz

The Basic Principles of Good Agricultural
Practices (GAPs):
1–The best way to prevent corrective action by state and federal governments is to prevent microbial contamination of fresh strawberries.
2–Use GAPs. To minimize microbial food safety hazards in strawberries, growers should use the GAPs outlined in this program and apply them to the areas of their operation over which they have control, such as sources of water, field sanitation, worker hygiene standards, etc. Managing and predicting potential sources of contamination is an essential step in producing a safe strawberry.
3–Anything that comes into contact with strawberries has the potential to infect. The source and quality of each contact dictates the potential for contamination. Water (used for irrigation and pesticide mixing) is a primary source of contamination.
4–All pesticides must only be used in strict accordance with manufacturer recommendations. Pesticides must comply with state, federal and local ordinances.
5–Non–composted manure is a source of human pathogens and should not be used in strawberry fields. Any practice using manure and/or compost should be closely managed.
6–Worker Health and Hygiene practices play a critical role in minimizing potential contamination. The availability of clean toilet facilities, handwashing stations, and keeping track of employee general health are all part of good employee hygiene practices.
7–A food safety program and trace–back practices establish accountability. The ability to trace back product from the consumer to the retailer to the shipment to the farm to the harvester is essential for quickly isolating the problem area and protecting the entire crop and industry. Documentation must be kept to help prove proper attention has been paid to risk prevention.

Kaynakça

  • kaynak yok

Çilek Üretiminde Modern Yaklaşımlar

Yıl 2016, Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 7 - 10, 31.12.2016

Öz

İyi Tarım Uygulamalarının (İAP) Temel İlkeleri:
1–Eyalet ve federal hükümetler tarafından düzeltici eylemleri önlemenin en iyi yolu, taze çileklerin mikrobiyal kontaminasyonunu önlemektir.
2–İAP'leri kullanın. Çileklerde mikrobiyal gıda güvenliği tehlikelerini en aza indirmek için, yetiştiriciler bu programda özetlenen İAP'leri kullanmalı ve su kaynakları, tarla sanitasyonu, işçi hijyen standartları vb. gibi kontrol sahibi oldukları faaliyet alanlarına uygulamalıdır. Potansiyel kontaminasyon kaynaklarını yönetmek ve öngörmek, güvenli bir çilek üretmenin önemli bir adımıdır.
3–Çileklerle temas eden her şeyin enfeksiyon potansiyeli vardır. Her temasın kaynağı ve kalitesi, kontaminasyon potansiyelini belirler. Sulama ve pestisit karıştırma için kullanılan su, birincil kontaminasyon kaynağıdır.
4–Tüm pestisitler yalnızca üretici önerilerine sıkı sıkıya bağlı kalınarak kullanılmalıdır. Pestisitler eyalet, federal ve yerel yönetmeliklere uygun olmalıdır.
5–Kompostlanmamış gübre, insan patojenlerinin bir kaynağıdır ve çilek tarlalarında kullanılmamalıdır. Gübre ve/veya kompost kullanan tüm uygulamalar yakından yönetilmelidir.
6–İşçi Sağlığı ve Hijyen uygulamaları, potansiyel kontaminasyonu en aza indirmede kritik bir rol oynar. Temiz tuvaletlerin, el yıkama istasyonlarının bulunması ve çalışanların genel sağlık durumlarının takip edilmesi, iyi çalışan hijyen uygulamalarının bir parçasıdır.
7–Bir gıda güvenliği programı ve geriye dönük izleme uygulamaları, hesap verebilirliği sağlar. Ürünün tüketiciden perakendeciye, sevkiyattan çiftliğe ve hasat makinesine kadar geriye dönük olarak izlenebilmesi, sorunlu alanın hızla izole edilmesi ve tüm ürün ve endüstrinin korunması için çok önemlidir. Risk önlemeye gereken özenin gösterildiğini kanıtlamak için belgeler saklanmalıdır.

Kaynakça

  • kaynak yok
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Boris Duralija Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 3 Ekim 2016
Kabul Tarihi 3 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu

Kaynak Göster

APA Duralija, B. (2016). Modern Challenges Of The Strawberry Production. Bahçe, 45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu), 7-10.
AMA Duralija B. Modern Challenges Of The Strawberry Production. Bahçe. Aralık 2016;45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):7-10.
Chicago Duralija, Boris. “Modern Challenges Of The Strawberry Production”. Bahçe 45, sy. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (Aralık 2016): 7-10.
EndNote Duralija B (01 Aralık 2016) Modern Challenges Of The Strawberry Production. Bahçe 45 (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu 7–10.
IEEE B. Duralija, “Modern Challenges Of The Strawberry Production”, Bahçe, c. 45, sy. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, ss. 7–10, 2016.
ISNAD Duralija, Boris. “Modern Challenges Of The Strawberry Production”. Bahçe 45/(Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (Aralık2016), 7-10.
JAMA Duralija B. Modern Challenges Of The Strawberry Production. Bahçe. 2016;45:7–10.
MLA Duralija, Boris. “Modern Challenges Of The Strawberry Production”. Bahçe, c. 45, sy. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 2016, ss. 7-10.
Vancouver Duralija B. Modern Challenges Of The Strawberry Production. Bahçe. 2016;45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):7-10.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram