Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Studies on Organic Raspberry Plant Production

Yıl 2016, Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 111 - 117, 31.12.2016

Öz

This study is conducted on 2009-2010 growing season in Cukurova University Horticultural Research Field and in the research greenhouses that belong to Special Provincial Administration in İsmailiye vilage connected to Adana Governorship. In the study, conventional growing method (control) was better when compared to B5A, Bionem and Bio-one organic fertilizers in scion stage. But in plant stage, Bio-one fertilizer gave better results than other treatments.

Kaynakça

  • Anonymous, 2016. https://www.research gate.net/profile/Yener_Ataseven2/publication/285337787_Turkiye'de_Organik_Tarimda_ Yasanan_Gelismelerin_Degerlendirilmesi /links/565d7bc808aeafc2aac7b5fe.pdf#page=31
  • Crandall, P.C. 1995. Bramble Production. The Management and Marketing of Raspberries and Blackberries. 213 p, Food Products Press, 10 Alice Stree, Binghampton, New York. 13904-1580.
  • Çakmakçı, R., M.F. Dönmez, Ü. Erdoğan, 2007. The Effect of Plant Growth Promoting Rhizobacteria on Barley Seedling Growth, Nutrient Uptake, Some Soil Properties, and Bacterial Counts. Turk J Agric For, 31, 189-199.
  • Çakmakçı, R., Ü. Erdoğan, 2012. Organik Tarım. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Ders Kitabı Yayın No: 236, s. 369, Erzurum.
  • Demircioğlu, N., S. Ayan, 2004. Kastamonu-Taşköprü Orman Fidanlığı Ekolojik Koşullarında Sarıçam Fidanlarının Büyüme Dönemleri. V. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, Doğa ve Çevre, s. 107-114, Bolu.
  • Fao, 2016. http://faostat3.fao.org /download/Q/QC/E
  • G.T.H.B. 2016. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı web sitesi. http://www.tarim .gov.tr/Konular/Bitkisel-Uretim/Organik-Tarim
  • Nikpeyma, Y., 2003. Değişik Pistacia Yoz ve Çöğürlerinde Farklı Uygulamaların Kök Kuru Ağırlığı Üzerine Etkileri. Türkiye IV. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongre Kitabı. S: 159-160. 08-12 Eylül, Antalya.
  • Onur, C., 1996. Ahududu Yetistiriciliği. Narenciye ve Seracılık Araştırma Enstitüsü, 100 s.
  • Ordu, I., A. Burgut, ve N. Türemiş, 2008. Growing ‘Heritage’ Red Raspberry in Greenhouse Using Organic Farming Methods In Adana´, Turkey. Proceedings of the Workshop on Berry Production in Changinig Climate Conditions and Cultivation Systems. İn the context of COST-Action 863: ‘Euroberry Research: from Genomics to Sustainable Production, Quality and Health’ Editors E. Krüger, C.Carlen, B.Mezzetti. 103-109 p.
  • Tojnko, S., T. Unuk, B. Schlauer, N.A. Vogr, 2004. Zbornik referatov 1. Slovenskega Sadjarskega Kongresa z Mednarodno Udelezbo, Krsko, Slovenia, 24-26 marec 2004. Del 1 : 235-239.
  • Tuik, 2016. Türkiye İstatistik Kurumu web sayfası. http://www.tuik.gov.tr/ PreTablo .do?alt_id=1001
  • Willer, H., J. (Eds) Lernoud, 2014. The World of Organic Agriculture. Statistics and Emerging Trends 2014. Fibl-Ifoam Report. 340-33.

Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar

Yıl 2016, Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 111 - 117, 31.12.2016

Öz

Bu çalışma, 2009-2010 yılı yetiştirme döneminde Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Uygulama ve Araştırma arazisi ile Adana Valiliğine bağlı İsmailiye köyündeki İl Özel İdareye ait uygulama seralarında gerçekleştirilmiştir. Denemede Heritage Ahududu çeşidi kullanılmıştır. Çalışmada organik gübre olarak kullanılan B5A, Bionem, Bio-one ile konvansiyonel yetiştiricilik yöntemi Kontrol ile karşılaştırıldığında çelik aşamasında kontrol çelikleri gübre uygulamalarına göre daha önde olarak gözlemlenirken, fidan aşamasında ise Bio-one gübresi diğer uygulamalara göre daha önde gözlemlenmiştir.

Kaynakça

  • Anonymous, 2016. https://www.research gate.net/profile/Yener_Ataseven2/publication/285337787_Turkiye'de_Organik_Tarimda_ Yasanan_Gelismelerin_Degerlendirilmesi /links/565d7bc808aeafc2aac7b5fe.pdf#page=31
  • Crandall, P.C. 1995. Bramble Production. The Management and Marketing of Raspberries and Blackberries. 213 p, Food Products Press, 10 Alice Stree, Binghampton, New York. 13904-1580.
  • Çakmakçı, R., M.F. Dönmez, Ü. Erdoğan, 2007. The Effect of Plant Growth Promoting Rhizobacteria on Barley Seedling Growth, Nutrient Uptake, Some Soil Properties, and Bacterial Counts. Turk J Agric For, 31, 189-199.
  • Çakmakçı, R., Ü. Erdoğan, 2012. Organik Tarım. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Ders Kitabı Yayın No: 236, s. 369, Erzurum.
  • Demircioğlu, N., S. Ayan, 2004. Kastamonu-Taşköprü Orman Fidanlığı Ekolojik Koşullarında Sarıçam Fidanlarının Büyüme Dönemleri. V. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, Doğa ve Çevre, s. 107-114, Bolu.
  • Fao, 2016. http://faostat3.fao.org /download/Q/QC/E
  • G.T.H.B. 2016. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı web sitesi. http://www.tarim .gov.tr/Konular/Bitkisel-Uretim/Organik-Tarim
  • Nikpeyma, Y., 2003. Değişik Pistacia Yoz ve Çöğürlerinde Farklı Uygulamaların Kök Kuru Ağırlığı Üzerine Etkileri. Türkiye IV. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongre Kitabı. S: 159-160. 08-12 Eylül, Antalya.
  • Onur, C., 1996. Ahududu Yetistiriciliği. Narenciye ve Seracılık Araştırma Enstitüsü, 100 s.
  • Ordu, I., A. Burgut, ve N. Türemiş, 2008. Growing ‘Heritage’ Red Raspberry in Greenhouse Using Organic Farming Methods In Adana´, Turkey. Proceedings of the Workshop on Berry Production in Changinig Climate Conditions and Cultivation Systems. İn the context of COST-Action 863: ‘Euroberry Research: from Genomics to Sustainable Production, Quality and Health’ Editors E. Krüger, C.Carlen, B.Mezzetti. 103-109 p.
  • Tojnko, S., T. Unuk, B. Schlauer, N.A. Vogr, 2004. Zbornik referatov 1. Slovenskega Sadjarskega Kongresa z Mednarodno Udelezbo, Krsko, Slovenia, 24-26 marec 2004. Del 1 : 235-239.
  • Tuik, 2016. Türkiye İstatistik Kurumu web sayfası. http://www.tuik.gov.tr/ PreTablo .do?alt_id=1001
  • Willer, H., J. (Eds) Lernoud, 2014. The World of Organic Agriculture. Statistics and Emerging Trends 2014. Fibl-Ifoam Report. 340-33.
Toplam 13 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Soner Ünver Bu kişi benim

Nurgül Türemiş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 3 Ekim 2016
Kabul Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 45 Sayı: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu

Kaynak Göster

APA Ünver, S., & Türemiş, N. (2016). Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar. Bahçe, 45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu), 111-117.
AMA Ünver S, Türemiş N. Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar. Bahçe. Aralık 2016;45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):111-117.
Chicago Ünver, Soner, ve Nurgül Türemiş. “Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar”. Bahçe 45, sy. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (Aralık 2016): 111-17.
EndNote Ünver S, Türemiş N (01 Aralık 2016) Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar. Bahçe 45 (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu 111–117.
IEEE S. Ünver ve N. Türemiş, “Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar”, Bahçe, c. 45, sy. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, ss. 111–117, 2016.
ISNAD Ünver, Soner - Türemiş, Nurgül. “Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar”. Bahçe 45/(Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (Aralık2016), 111-117.
JAMA Ünver S, Türemiş N. Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar. Bahçe. 2016;45:111–117.
MLA Ünver, Soner ve Nurgül Türemiş. “Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar”. Bahçe, c. 45, sy. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 2016, ss. 111-7.
Vancouver Ünver S, Türemiş N. Organik Ahududu Fidanı Yetiştiriciliği Üzerine Araştırmalar. Bahçe. 2016;45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):111-7.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram