Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları

Yıl 2023, Cilt: 52 Sayı: Özel Sayı 1, 258 - 268, 27.02.2023

Öz

Günümüzün en önemli turizm konularından biri olan sürdürülebilir bağ ve şarap turizmi, bu alanda çeşitli sürdürülebilirlik ilkelerinin benimsenmesi ve uygulanması ile gerçekleştirilmektedir. Sürdürülebilirlik uygulamaları ile bağ ve şarap turizmi, bölgedeki çevre bilincinin, toplum değerlerinin ve iş performansının geliştirilmesi için önemli bölgesel kalkınma aracı olarak görülmektedir. Aksi takdirde, özellikle bölgenin taşıma kapasitesi göz önüne alındığında, bağ ve şarap turizmi hareketliliği sonucunda bölgede meydana gelen olumsuz çevresel etkiler yerel halkın negatif tepki vermesine neden olmaktadır. Bu çalışmada, bir bölgede sürdürülebilir bağ ve şarap turizmini sağlayabilmek için gerekli olan sürdürülebilir bağcılık ve şarapçılık uygulamalarının araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda çalışmada, sürdürülebilir bağcılık ve şarapçılık uygulamaları literatür kapsamında incelenmiştir. Sonuç olarak, sürdürülebilirlik performansını, turizmin gelişimini ve yerel nüfus üzerindeki etkisini değerlendirmek için rejeneratif tarım ve doğal-temelli çözümlerin benimsenmesinden, sürdürülebilir şarap veya sertifikasyon programlarına katılmaya kadar bu sektörlerin -turizm, bağcılık ve şarapçılığın- entegre olması kaçınılmazdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Seda Süer Bu kişi benim

Nurhan Keskin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 27 Şubat 2023
Gönderilme Tarihi 1 Ekim 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 52 Sayı: Özel Sayı 1

Kaynak Göster

APA Süer, S., & Keskin, N. (2023). Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe, 52(Özel Sayı 1), 258-268.
AMA Süer S, Keskin N. Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe. Şubat 2023;52(Özel Sayı 1):258-268.
Chicago Süer, Seda, ve Nurhan Keskin. “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”. Bahçe 52, sy. Özel Sayı 1 (Şubat 2023): 258-68.
EndNote Süer S, Keskin N (01 Şubat 2023) Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe 52 Özel Sayı 1 258–268.
IEEE S. Süer ve N. Keskin, “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”, Bahçe, c. 52, sy. Özel Sayı 1, ss. 258–268, 2023.
ISNAD Süer, Seda - Keskin, Nurhan. “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”. Bahçe 52/Özel Sayı 1 (Şubat 2023), 258-268.
JAMA Süer S, Keskin N. Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe. 2023;52:258–268.
MLA Süer, Seda ve Nurhan Keskin. “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”. Bahçe, c. 52, sy. Özel Sayı 1, 2023, ss. 258-6.
Vancouver Süer S, Keskin N. Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe. 2023;52(Özel Sayı 1):258-6.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram