ABD çekirdeksiz kuru üzüm üretimi 20. yüzyılın ilk çeyreğinde oldukça hızlı gelişim göstermiştir. Türkiye’de ise üretim savaş yıllarının etkisiyle gerilemiş olup ABD’nin bu yıllarda ulaştığı üretim rakamlarına ancak 20. yüzyılın sonunda ulaşılmıştır. Geçtiğimiz yüzyılda Dünya üretiminde lider olan ABD’de üretim alanları 21. yüzyılda azalma eğilimine girmiş, Türkiye’nin üretim miktarında ise artış devam etmiştir. Son 10 yılda Türkiye kuru üzüm ihracat miktarındaki artışın büyük oranda ABD’nin ihracat piyasasında oluşturduğu boşluktan kaynaklandığı ve gidişatın bu durumun devamlılığına göre şekilleneceği değerlendirilmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Şubat 2023 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ekim 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 52 Sayı: Özel Sayı 1 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram