Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları

Yıl 1981, Cilt: 10 Sayı: 1, 21 - 24, 31.12.1981

Öz

Yerli zeytin çeşitlerimizden Gemlik, Uslu, Memecik’in kış soğuklama ihtiyaçtan araştırılmış ve her üç çeşit için de 350 saatin (7,2℃ altındaki saatlerin toplamı) yeterli olduğu bulunmuştur.

Kaynakça

  • Hartmann, T.H., 1953. Effect of winter chilling on fruitfulness and vegetative growth in the olive. Proc. Amer. Sec. Hort. Sci. 62:184-190.
  • Hartmann, T.H., J.E. Whisler, 1975. Flower production in olive as influenced by various chilling temperature regimes. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 100:650-674.
  • Konarlı, O., S. Bağdatlıoğlu, 1970. Yerli Kayısı Erik ve Ayva Çeşitlerimizin Kış Dinlenme İhtiyaçları. Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma ve Eğitim Merkezi Dergisi 4(14):33-43.
  • Konarlı, O., 1973. Yerli Kiraz ve Vişne Çeşitlerinde Kış Dinlenme İhtiyaçları. Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma ve Eğitim Merkezi Dergisi 6(3-4):35-46.
  • Çelebioğlu, G., F. Öz, 1977. Yerli Kiraz ve Vişne Çeşitlerimizin Kış Dinlenme İhtiyaçları. Bahçe 8(1):33-47.
  • Çelebioğlu, G., 1977. Yerli Zeytin ve Ceviz Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçlarının Tespiti. Bahçe 8(3):7-18.

Chilling Requirements of Some Domestic Olive Cultivars

Yıl 1981, Cilt: 10 Sayı: 1, 21 - 24, 31.12.1981

Öz

Domestic olive cultivars Gemlik, Memecik and Uslu were investigated with respect to their chilling requirements and was found all three cultivars require 350 (under 7.2℃) hours.

Kaynakça

  • Hartmann, T.H., 1953. Effect of winter chilling on fruitfulness and vegetative growth in the olive. Proc. Amer. Sec. Hort. Sci. 62:184-190.
  • Hartmann, T.H., J.E. Whisler, 1975. Flower production in olive as influenced by various chilling temperature regimes. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 100:650-674.
  • Konarlı, O., S. Bağdatlıoğlu, 1970. Yerli Kayısı Erik ve Ayva Çeşitlerimizin Kış Dinlenme İhtiyaçları. Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma ve Eğitim Merkezi Dergisi 4(14):33-43.
  • Konarlı, O., 1973. Yerli Kiraz ve Vişne Çeşitlerinde Kış Dinlenme İhtiyaçları. Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma ve Eğitim Merkezi Dergisi 6(3-4):35-46.
  • Çelebioğlu, G., F. Öz, 1977. Yerli Kiraz ve Vişne Çeşitlerimizin Kış Dinlenme İhtiyaçları. Bahçe 8(1):33-47.
  • Çelebioğlu, G., 1977. Yerli Zeytin ve Ceviz Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçlarının Tespiti. Bahçe 8(3):7-18.
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Onur Konarlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1981
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1981
Kabul Tarihi 31 Ocak 1981
Yayımlandığı Sayı Yıl 1981 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Konarlı, O. (1981). Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları. Bahçe, 10(1), 21-24.
AMA Konarlı O. Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları. Bahçe. Aralık 1981;10(1):21-24.
Chicago Konarlı, Onur. “Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları”. Bahçe 10, sy. 1 (Aralık 1981): 21-24.
EndNote Konarlı O (01 Aralık 1981) Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları. Bahçe 10 1 21–24.
IEEE O. Konarlı, “Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları”, Bahçe, c. 10, sy. 1, ss. 21–24, 1981.
ISNAD Konarlı, Onur. “Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları”. Bahçe 10/1 (Aralık1981), 21-24.
JAMA Konarlı O. Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları. Bahçe. 1981;10:21–24.
MLA Konarlı, Onur. “Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları”. Bahçe, c. 10, sy. 1, 1981, ss. 21-24.
Vancouver Konarlı O. Bazı Yerli Zeytin Çeşitlerimizin Kış Soğuklama İhtiyaçları. Bahçe. 1981;10(1):21-4.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram