Amaç, meyve suyu ve pulplerinin orijinal yüksek kalitesini depolama süresince prezervatiflere (koruyucu kimyevi madde) gerek kalmaksızın oda ısısında muhafaza etmektir. Bu konuda başarıya ulaşmak içinde meyve suyu ve pulplerin kalitelerini değiştirecek olan anzimatik, mikrobiyolojik ve kimyevi faaliyetlerin önüne geçmek veya asgariye indirmek gereklidir. Bu tür bir depolamada işleminin esasını, meyve suyu veya pulpun ilk önce havasının alınması, sonra pastörize veya sterilize edilmesi, steril hal deki meyve suyunun veya pulpun hemen oda ısısına kadar soğutulması ve depolanmak üzere steril bir tanka aseptik olarak doldurulması teşkil eder.
The purpose of this study was to maintain the original high-quality characteristics of fruit juices and pulps during storage without using chemical preservatives. It is necessary to prevent or limit enzymic, micro biologic and chemical activities which cause quality changes in fruit juices and pulps. The main procedures in such storage are deaeration of fruit juices and pulps followed by pasteurization or sterilization, cooling sterilized fruit juices and pulps down to room temperature and placing the products in sterilized tanks as in aseptic conditions.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Çevirmenler | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1973 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1973 |
Kabul Tarihi | 31 Ocak 1973 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1973 Cilt: 6 Sayı: 1-2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram