Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar

Yıl 1969, Cilt: 2 Sayı: 1, 55 - 64, 31.12.1969

Öz

Yazar, azot, kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum, demir, bor ve bakır gibi elementlerin kuru maddedeki yoğunluklarını belirleyerek zeytin ağaçlarında beslenme fizyolojisi ve mineral besin eksiklikleri üzerine bir dizi araştırma yapmıştır. Bu rakamlar, kuru koşullardaki Galego çeşidine aittir. Dönem kış sonu-ilkbahar başlangıcı olup, bu elementlerin yoğunlukları yukarıda gösterilmiştir.

Kaynakça

  • Almedia, F., 1940. Safra e contra-safra na oliveira. D.G.S.A. Ser. Invest no 7. Lisboa 1941-A diagnose def iciencias nutritivas na. oliveira pela injeccao de soluç oessalinas. Agron. Lusit. 3(1):59-70.
  • Bouat, A., Dulac, J., 1958. Les variations de quelques Oligo, éléments (B et Mn) dans les vergers d’oliviers Français Prem. Conf. Int. Des techn. Oleic. Agron. Oleic. 196-212. Fed. Int. d’Oleic Madrid.
  • Bouat, A., Renaud, P., Dulac, J., 1954. Etude sur la physiologie de la nutrition de l’olivier (troisième mer noire) Arm. Agron. 4:459-89.
  • Bukovac. M.J., Wither, S.M., 1957. Absorption and mobility of foliar applied nutrients. Plant Physiol. 32:428-35.
  • Cilli, L.M., 1954. II manganese nella biologia ddl’olivo. Ann. Sper. Agrar. N.S.8(3):969-79.
  • Eaves, C.A., Deafe, J.S., McEachern, 1690. The influence of dolomite limestone in the cation relationships in leaves, bark and roots of Cortland apple trees. Jour. Hort. Sci. 35(2):98-102.
  • Fahmy, I., Nasrallah, S., 1959. Changes in macro-nutrient elements of Sour olive leaves alternate bearing years. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 74:372-9.
  • Haas, A.R.C., 1945. Boron content in almond, olive and walnut trees. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 46:69-77.
  • Hansen, 1945. Boron content of olive leaves. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 46:78-80.
  • Hartmann, H.T., Brown, J.G., 1959. L’effet de certaines carences minérales sur la croissance, I ’aspect des feuilles et la composition minérale des jeunes oliviers. Inf. Oleic. N.S. 7:35-48.
  • Lundegardh, M., 1951. Leaf analysis. Hilger and Watts Ltd. London.
  • Scott, C.E.H.E., Thomas, H.E., 1943. Boron deficiency in the olive. Phytopathology 33:933-42.

Studies on Some Mineral Deficiencies of Olive Trees in Portugal

Yıl 1969, Cilt: 2 Sayı: 1, 55 - 64, 31.12.1969

Öz

The author made series of research on the physiology of nutrition and mineral nutrient deficiencies on olive trees by determining the tenors on dry matter of such elements as nitrogen calcium, potassium, phosphorus, magnesium, iron, boron and copper. These figures are about Galego variety, on dry conditions. The period was later winter-beginning of spring the tenors of these elements were shown above.

Kaynakça

  • Almedia, F., 1940. Safra e contra-safra na oliveira. D.G.S.A. Ser. Invest no 7. Lisboa 1941-A diagnose def iciencias nutritivas na. oliveira pela injeccao de soluç oessalinas. Agron. Lusit. 3(1):59-70.
  • Bouat, A., Dulac, J., 1958. Les variations de quelques Oligo, éléments (B et Mn) dans les vergers d’oliviers Français Prem. Conf. Int. Des techn. Oleic. Agron. Oleic. 196-212. Fed. Int. d’Oleic Madrid.
  • Bouat, A., Renaud, P., Dulac, J., 1954. Etude sur la physiologie de la nutrition de l’olivier (troisième mer noire) Arm. Agron. 4:459-89.
  • Bukovac. M.J., Wither, S.M., 1957. Absorption and mobility of foliar applied nutrients. Plant Physiol. 32:428-35.
  • Cilli, L.M., 1954. II manganese nella biologia ddl’olivo. Ann. Sper. Agrar. N.S.8(3):969-79.
  • Eaves, C.A., Deafe, J.S., McEachern, 1690. The influence of dolomite limestone in the cation relationships in leaves, bark and roots of Cortland apple trees. Jour. Hort. Sci. 35(2):98-102.
  • Fahmy, I., Nasrallah, S., 1959. Changes in macro-nutrient elements of Sour olive leaves alternate bearing years. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 74:372-9.
  • Haas, A.R.C., 1945. Boron content in almond, olive and walnut trees. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 46:69-77.
  • Hansen, 1945. Boron content of olive leaves. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 46:78-80.
  • Hartmann, H.T., Brown, J.G., 1959. L’effet de certaines carences minérales sur la croissance, I ’aspect des feuilles et la composition minérale des jeunes oliviers. Inf. Oleic. N.S. 7:35-48.
  • Lundegardh, M., 1951. Leaf analysis. Hilger and Watts Ltd. London.
  • Scott, C.E.H.E., Thomas, H.E., 1943. Boron deficiency in the olive. Phytopathology 33:933-42.
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Francisco Jose De Almeida Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1969
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1969
Kabul Tarihi 31 Ocak 1969
Yayımlandığı Sayı Yıl 1969 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Jose De Almeida, F. (1969). Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar. Bahçe, 2(1), 55-64.
AMA Jose De Almeida F. Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar. Bahçe. Aralık 1969;2(1):55-64.
Chicago Jose De Almeida, Francisco. “Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar”. Bahçe 2, sy. 1 (Aralık 1969): 55-64.
EndNote Jose De Almeida F (01 Aralık 1969) Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar. Bahçe 2 1 55–64.
IEEE F. Jose De Almeida, “Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar”, Bahçe, c. 2, sy. 1, ss. 55–64, 1969.
ISNAD Jose De Almeida, Francisco. “Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar”. Bahçe 2/1 (Aralık1969), 55-64.
JAMA Jose De Almeida F. Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar. Bahçe. 1969;2:55–64.
MLA Jose De Almeida, Francisco. “Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar”. Bahçe, c. 2, sy. 1, 1969, ss. 55-64.
Vancouver Jose De Almeida F. Portekiz’de Zeytin Ağaçlarında Bazı Gıda Maddeleri Üzerine Araştırmalar. Bahçe. 1969;2(1):55-64.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram