Karnabahar, Avrupa pazarlarına yıl boyunca tedarik edilmektedir. Tüketimi özellikle kış aylarında yoğunlaşmaktadır, çünkü bu dönemde diğer taze sebzelerin kıtlığı yaşanmaktadır. Nispeten yüksek vitamin içeriği de tüketiciler tarafından beğenilmektedir. Türkiye'de kişi başına yıllık yaklaşık 0,6 kg olan karnabahar tüketimi çok yüksek değildir. Bu makalede karnabaharın dış ticaretteki konumu ele alınmaktadır.
Cauliflower is supplied on the markets of Europe all over the year. Its. consumption is concentrated especially in the winter months, because during that time there is a lack of other fresh vegetables. The relative high contents of different vitamins are also appreciated by the consumers. Its consumption in Turkey, approximately 0,6 kg per capita a year is not very high. This article discusses the position of cauliflower in foreign trade.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1968 |
Gönderilme Tarihi | 1 Mayıs 1968 |
Kabul Tarihi | 31 Mayıs 1968 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1968 Cilt: 1 Sayı: 2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram