Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı

Yıl 1968, Cilt: 1 Sayı: 2, 131 - 137, 31.12.1968

Öz

Marmara Bölgesi'nde yetişen zeytinlerin neredeyse tamamı, Türkiye'de tüketilen toplam zeytinin %80'ini kullanan siyah salamura endüstrisinde kullanılmaktadır. Zeytinler, 10 ton kapasiteli salamura kaplarında ayrı partiler halinde sınıflandırılır. Zeytin ve tuz katmanları dönüşümlü olarak yerleştirilir ve kap dolduğunda, su bir taraftan verilir ve salamura sonunda %10 oranında sertleştirilir. Fermantasyon hemen başlar ve laktik asit fermantasyonu acılığı giderir. Zeytinler salamura kabında 8 ay bekletildikten sonra pazara sunulmak üzere paketlenir.

Kaynakça

  • , 1966. Tarım İstatistikleri Özeti. T.C. Başkanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Yayın No:526.
  • Akman, A., 1964. Fermantasyon Mikrobiyolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No:89.
  • Çolakoğlu, M., 1967. Türkiye zeytin yağcılığı ve bazı problemleri (tebliğ basılmamış), Bornova.
  • Cruess, W.V., 1968. Commercial Fruit and Vegetable Products. McGraw-Hill Book Company. Inc. New York.
  • Tekeli, S.T., Ömer Köşker, 1954. Yeşil zeytin salamura tekniğine ait araştırmalar. A.Ü. Ziraat Fakültesi Fasikül 2’den ayrı basım.

Black Olive Pickling in the Marmara Region

Yıl 1968, Cilt: 1 Sayı: 2, 131 - 137, 31.12.1968

Öz

Almost all olive fruits growing in the Marmara Region are used in the black brining industry which uses 80% of the total olives consumed in Turkey. Olives are graded in separate lots in brine-pans of 10 tons capacity. Olive and salt layers alternate and when the pan is full, water is introduced from one side, the brine finally being 10% in strength. Fermentation begins, immediately and the lactic acid fermentation removes bitterness. The olives remain in the brine-pan for 8 months, then they are packed for market.

Kaynakça

  • , 1966. Tarım İstatistikleri Özeti. T.C. Başkanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Yayın No:526.
  • Akman, A., 1964. Fermantasyon Mikrobiyolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No:89.
  • Çolakoğlu, M., 1967. Türkiye zeytin yağcılığı ve bazı problemleri (tebliğ basılmamış), Bornova.
  • Cruess, W.V., 1968. Commercial Fruit and Vegetable Products. McGraw-Hill Book Company. Inc. New York.
  • Tekeli, S.T., Ömer Köşker, 1954. Yeşil zeytin salamura tekniğine ait araştırmalar. A.Ü. Ziraat Fakültesi Fasikül 2’den ayrı basım.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Arıol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1968
Gönderilme Tarihi 1 Mayıs 1968
Kabul Tarihi 31 Mayıs 1968
Yayımlandığı Sayı Yıl 1968 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Arıol, H. (1968). Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı. Bahçe, 1(2), 131-137.
AMA Arıol H. Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı. Bahçe. Aralık 1968;1(2):131-137.
Chicago Arıol, Hasan. “Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı”. Bahçe 1, sy. 2 (Aralık 1968): 131-37.
EndNote Arıol H (01 Aralık 1968) Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı. Bahçe 1 2 131–137.
IEEE H. Arıol, “Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı”, Bahçe, c. 1, sy. 2, ss. 131–137, 1968.
ISNAD Arıol, Hasan. “Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı”. Bahçe 1/2 (Aralık1968), 131-137.
JAMA Arıol H. Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı. Bahçe. 1968;1:131–137.
MLA Arıol, Hasan. “Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı”. Bahçe, c. 1, sy. 2, 1968, ss. 131-7.
Vancouver Arıol H. Marmara Bölgesinde Siyah Zeytin Salamuracılığı. Bahçe. 1968;1(2):131-7.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram