Marmara Bölgesi'nde yetişen zeytinlerin neredeyse tamamı, Türkiye'de tüketilen toplam zeytinin %80'ini kullanan siyah salamura endüstrisinde kullanılmaktadır. Zeytinler, 10 ton kapasiteli salamura kaplarında ayrı partiler halinde sınıflandırılır. Zeytin ve tuz katmanları dönüşümlü olarak yerleştirilir ve kap dolduğunda, su bir taraftan verilir ve salamura sonunda %10 oranında sertleştirilir. Fermantasyon hemen başlar ve laktik asit fermantasyonu acılığı giderir. Zeytinler salamura kabında 8 ay bekletildikten sonra pazara sunulmak üzere paketlenir.
Almost all olive fruits growing in the Marmara Region are used in the black brining industry which uses 80% of the total olives consumed in Turkey. Olives are graded in separate lots in brine-pans of 10 tons capacity. Olive and salt layers alternate and when the pan is full, water is introduced from one side, the brine finally being 10% in strength. Fermentation begins, immediately and the lactic acid fermentation removes bitterness. The olives remain in the brine-pan for 8 months, then they are packed for market.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1968 |
Gönderilme Tarihi | 1 Mayıs 1968 |
Kabul Tarihi | 31 Mayıs 1968 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1968 Cilt: 1 Sayı: 2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram