Türkiye, 1968 yılında Avrupa ülkelerine yalnızca 824 kg taze fasulye ihraç etmiştir. Taze fasulye ihracatını artırmak ve bazı yabancı ülkelerdeki tüketici tercihlerini öğrenmek için yazar bu çalışmada bazı açıklamalarda bulunmuştur. Nisan sonu ile Mayıs başı arasındaki dönem, Türkiye'nin Almanya ve Avusturya'ya erkenci taze fasulye ihraç etmesi için en uygun dönemdir. Yerel çeşitler olan "Yer Ayşe" ve "French beans" önemli ihracat çeşitleri olma potansiyeline sahiptir. İhracat pazarını genişletmek için, yerel tüketicilerin bu yeni çeşitten memnun kalması koşuluyla, "Bobby beans" Türk yetiştiricilerine tanıtılmalıdır.
Turkey exported only 824 kg green beans to European countries in 1968. To increase the export of green beans and find out consumer preferences in some foreign countries the author makes some remarks in this study. The period from the end of April to beginning of May is the best period for Turkey to export early green beans to Germany and Austria. Local varieties the "Yer Ayşe" and "French beans" have chances to be important export varieties. To extend the export market, "Bobby beans" should be introduced to Turkish growers provided local consumers are satisfied with this new variety.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1969 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1969 |
Kabul Tarihi | 31 Ocak 1969 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1969 Cilt: 2 Sayı: 2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram