Araştırma Makalesi

BARTIN KENTİ PEYZAJ DÜZENLEMELERİNDE KULLANILAN BİTKİ MATERYALİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Cilt: 8 Sayı: 9 1 Mart 2006
  • Burçin Ekici
  • Metin Sarıbaş
PDF İndir
EN TR

BARTIN KENTİ PEYZAJ DÜZENLEMELERİNDE KULLANILAN BİTKİ MATERYALİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Öz

En uygun dış mekanların yaratılması, tasarım amacına uygun bitkilerin bilinçli kullanılmasıyla sağlanmaktadır. Bu araştırmada, Bartın kenti peyzaj düzenlemelerinde kullanılan bitkiler tespit edilerek, bitkisel tasarım yönünden analizi yapılmış, uygulamalardaki sorunlar ortaya konulmuş ve bazı çözüm önerileri getirilmiştir. Çalışmada 160 adet bitki saptanmıştır. Bunların 5’i cins, 136’sı tür, 5’i alt tür, 3’ü varyete, 21’i kültivar düzeyinde bulunmaktadır. Düzenlemelerde, 7 cinsle Rosaceae familyası, 6 türle Prunus cinsi en fazla kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. o Arnold Arboretumu, 1996. Living Collections Map Guide, The Arnold Arboretum of Harvard University, USA.
  2. Ekim, E. 1991 Botanik Bahçesi Planlama Kriterleri ve Çankaya (Ankara) Botanik Bahçesi Örneği Üzerine
  3. Bir Araştırma, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Ankara. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 1989 Toprak Haritaları, Köy Hizmetleri Zonguldak İl Müdürlüğü, Zonguldak.
  4. MTA, 1996a Jeoloji Haritaları, MTA Genel Müdürlüğü, Ankara.
  5. MTA, 1996b Jeoloji Haritaları, MTA Zonguldak İl Müdürlüğü, Ankara.
  6. Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı, 1995 Köyceğiz Yunus Emre Arboretumu Projesi, TC Çevre Bakanlığı, Ankara.
  7. Öztan, Y. 1972 Ankara-Çankaya Vadisi2nin Botanik Bahçesi Olarak Kullanış İmkanı ve Planlama
  8. Prensiplerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma, Ankara Üniversitesi Adana Ziraat Fakültesi Yıllığı, Fasikül 1, Ankara. Saruhan, Ü. Ve Boyukısa, H. 1994 Düzenleme ve İşlevleri Açısından Arboretumlar, AÜZF Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitirme Tezi.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Burçin Ekici Bu kişi benim

Metin Sarıbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Mart 2006

Gönderilme Tarihi

3 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2006 Cilt: 8 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA
Ekici, B., & Sarıbaş, M. (2006). BARTIN KENTİ PEYZAJ DÜZENLEMELERİNDE KULLANILAN BİTKİ MATERYALİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Bartın Orman Fakültesi Dergisi, 8(9), 1-9. https://izlik.org/JA36TR43XE


 

Bartin Orman Fakultesi Dergisi Editorship,

Bartin University, Faculty of Forestry, Dean Floor No:106, Agdaci District, 74100 Bartin-Turkey.

Tel: +90 (378) 223 5094, Fax: +90 (378) 223 5062,

E-mail: bofdergi@bartin.edu.tr