In aquaculture, it can be useful to continue growing from a source that is being cultivated. The feed raw materials, determined by scientific research and development studies, are grown and developed to grow according to the species and universe. Formulates inside-grown feeds in such a way that feeds are grown and created with animal-derived nutrition from the diet. The live feeds with the content suitable for the fish are expressed and consumed as nutrition for the fish. Fish feed or rations have different contents and are prepared in forms called powder, pellet, granule. It is one step ahead of the eating culture with different preparations from new feed and feed production in order to make the feed user-friendly, improve the feed and increase the shaping.
Kültür balıkçılığında, kültürü yapılacak türün çevresel isteklerinin sağlanmasının yanında sağlıklı olarak yaşamına devam etmesi için besin madde isteklerinin sağlayan yem ham maddeleri üretim ve yetiştiriciliğin en önemli konudur. Bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları ile belirlenmiş olan yem ham maddeleri, balığın türü ve yaşam evresine göre balıklara verilerek balığın büyüme performansı ve verimliliği arttırılmaktadır. Yemler, balığın büyüme ve üreme ihtiyaçlarını karşılayacak hayvansal ve bitkisel kaynaklı besin maddeleri ile doğal veya sentetik katkı maddelerini de içerecek şekilde ilave edilerek yemler formüle edilirler. Balığa uygun olan içerikte hazırlanan yemler rasyon olarak ifade edilmekte ve balık için günlük besin maddelerini ihtiva etmektedir. Balık türlerinin yem veya rasyonları farklı içerikte olup toz, pelet, granül olarak isimlendirilen formlarda hazırlanmaktadır. Yeme fonksiyonellik kazandırılması, yemi iyileştirici ve yemin kalitesi arttırıcı yeni yem maddelerinin ve yem katkı maddelerinin farklı formülasyonlar ile yeme katılması kültür balıkçılığını bir adım daha öne taşımaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Tatlı Su Ekolojisi |
Bölüm | Derleme Makalesi |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 6 Temmuz 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 7 Temmuz 2023 |
Gönderilme Tarihi | 27 Ocak 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 |