Bu çalışmada, Elazığ ilinde bulunan bir entegre et tesisine ait arıtma tesisi çıkış suyu alıcı ortama deşarj standartlarına uygunluğu bakımından araştırılmıştır. Bu amaçla, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği (SKKY) ile sınırlandırılan parametreler değerlendirilmiştir. Ayrıca, Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ), Yağ-gres ve Renk parametreleri için olasılık hesabı yapılmış ve en kötü çıkış suyu kalitesi belirlenmiştir. Sonuç olarak, en yüksek pH=8,12, KOİ=250 mg/L, Yağ-gres=29 mg/L ve Renk=276 PtCo olarak; en düşük pH= 7,41, KOİ=190 mg/L, Yağ-gres=16 mg/L ve Renk=214 Pt-Co olarak belirlenmiştir. Olasılık hesabına göre, en kötü çıkış KOİ konsantrasyonu 270 mg/L, Yağ-gres konsantrasyonu 35 mg/L ve Renk 290 Pt-Co olarak tespit edilmiştir. Olasılık hesaplamalarından elde edilen sonuçların SKKY tarafından verilen değerleri aştığı belirlenmiştir
In this study, the effluent of treatment plant of an integrated meat industry located in Elazığ City was investigated in terms of the suitability to discharge standards to the receiving environment. For this aim, the parameters limited by Water Pollution Control Regulation (WPCR) were evaluated. Furthermore, probability calculation was done for the parameters of COD, oil-grease and color and the worst water quality was specified. As a result, the worst COD concentration, oil- grease concentration and color were determined as 270 mg/L, 35 mg/L and 290 Pt-Co, respectively. It was determined that the results obtained from the probability calculations exceeded the values given by WPCR.
Meat industry pollution regulation probability treatment summer
Diğer ID | JA22DD82HH |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2011 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 13 Sayı: 1 |