In this study; The fishing
tourism potential of Burhaniye district was investigated. In the collection of
the research data, mixed method, which includes qualitative and quantitative
research techniques, was used. In the study; interviews were carried out with
local fishermen, fish feed sellers and fish materials suppliers, and the
answers to the open-ended questions were analyzed by content analysis method.
In the quantitative method; In Burhaniye, a questionnaire form which includes
questions about which kind of fish were used, which feeds were used and which
hunting techniques were applied, were applied to 422 individuals determined by
sampling method. Research results show that there is an important potential for
fishing tourism in Burhaniye and that amateur fishing tourism in the region is
a complementary type of tourism but has not become an independent tourism
sector.
Bu araştırmada; Burhaniye
ilçesinin sportif olta balıkçılığı turizmi potansiyeli tespit edilmeye
çalışılmıştır. Araştırma verilerinin toplanmasında nitel ve nicel araştırma
tekniklerinin birlikte kullanıldığı karma yöntem kullanılmıştır. Araştırmada
tekne sahibi yerel balıkçılar, balık yemi satıcıları ve balık malzemesi
satıcıları ile mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Sorulan açık uçlu sorulara
verilen cevaplar, içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir. Nicel yöntemde
ise Burhaniye’de sportif amaçlı balık avlayan kişilerle görüşülerek hangi tür
balıkların bölgede avlanabildiği, hangi yemlerin kullanıldığı ve hangi avlanma
tekniklerinin uygulandığı ile ilgili soruların yer aldığı anket formu, kolayda örnekleme yöntemi ile belirlenen 422 kişiye
uygulanmıştır. Araştırma sonuçları Burhaniye’de sportif olta balıkçılığı
turizmi ile ilgili önemli bir potansiyelin bulunduğunu, bölgede sportif olta
balıkçılığı turizminin tamamlayıcı bir turizm türü olarak gerçekleştiğini ve
henüz bağımsız bir turizm sektörü haline gelmediğini göstermektedir.
Sportif Olta Balıkçılığı Turizmi Turizm Potansiyeli Burhaniye
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Turizm |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Haziran 2019 |
Gönderilme Tarihi | 12 Mart 2019 |
Kabul Tarihi | 19 Haziran 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |
BAUNSOBED