BibTex RIS Kaynak Göster

Sınıf Öğretmeni Adaylarının Matematik Öğretmeye Yönelik Kaygılarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi (Bayburt Örneği)

Yıl 2016, Cilt: 11 Sayı: 2, 0 - 0, 21.12.2016

Öz

Bu araştırmanın amacı sınıf öğretmeni adaylarının matematik öğretmeye yönelik kaygı düzeylerini farklı değişkenler açısından incelemektir. Araştırmaya 2015-2016 eğitim öğretim yılında Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında öğrenim gören 3. ve 4. sınıf olmak üzere toplam 150 sınıf öğretmeni adayı katılmıştır. Çalışmada nicel yaklaşımın deneysel olmayan desenlerinden karşılaştırma yöntemi kullanılmıştır. Sınıf öğretmeni adaylarının matematik öğretmeye yönelik kaygı düzeylerini belirlemek için Peker (2006) tarafından geliştirilen Matematik Öğretmeye Yönelik Kaygı Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde SPSS 18.0 paket programı kullanılmıştır. Sınıf öğretmenliği öğrencilerinin cinsiyetlerine, mezun oldukları okul türlerine ve sınıf düzeylerine göre matematik öğretmeye yönelik kaygı puanları arasında anlamlı bir farklılığın olup olmadığını tespit etmek amacıyla bağımsız gruplar t testi yapılmıştır.

Araştırma sonuçları sınıf öğretmeni adaylarının matematik öğretmeye yönelik kaygılarının cinsiyete ve mezun olunan lise türüne göre istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık göstermediğini, sınıf düzeyine göre ise 4. Sınıf öğrencileri lehine istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık göstermiştir.

Anahtar kelimeler: Sınıf öğretmeni adayı, matematik öğretme kaygısı

Yıl 2016, Cilt: 11 Sayı: 2, 0 - 0, 21.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Betül Küçük Demir

Şükrü Cansız Bu kişi benim

Demet Deniz

Ceren Çevik Kansu Bu kişi benim

Tevfik İşleyen

Yayımlanma Tarihi 21 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 3 Kasım 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Küçük Demir, B., Cansız, Ş., Deniz, D., Çevik Kansu, C., vd. (2016). Sınıf Öğretmeni Adaylarının Matematik Öğretmeye Yönelik Kaygılarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi (Bayburt Örneği). Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, 11(2).