Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

İnovasyon Temelli Bilgi Ekonomisinin Can Damarı: Yaşam Boyu Öğrenme

Yıl 2018, Cilt: 2 Sayı: 2, 92 - 108, 01.10.2018

Öz

Yirmi birinci yüzyılda toplumlar artık, kendini geliştiren ve yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip bireylere gereksinim duymaktadır. Bireyin günlük hayatını topluma uyumlu bir şekilde sürdürebilmesi ve mesleğindeki gelişmeleri yakından takip edebilmesi de kendini yenilemesi ile mümkündür. Bireyin kendini sürekli yenilemesi ise, ancak yaşam boyu öğrenme ile sağlanabilir. Bilimsel, teknik, ekonomik ve sosyal değişmenin hızı karşısında insan kişiliğinin tam olarak gelişmesi için eğitimin, dünya ölçüsünde ve hayat boyu devam eden bir süreç olması gerektiği anlayışından hareket eden yaşam boyu eğitim; bireyleri toplum hayatında meydana gelen ekonomik, kültürel, siyasi değişimlerle baş edecek düzeye getirmeyi amaçlar. Yaşam boyu eğitim üç temel amaca yönelmiş bulunmaktadır. Bunlar, yaşam boyu öğrenmede fırsatlar yaratarak bireylerin kişisel gelişimini sağlamak, toplumsal bütünleşmeyi gerçekleştirmek ve ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Bu çalışmada, yaşam boyu öğrenme kavramı ve kapsamı üzerine bir literatür taraması yapılarak, yaşam boyu öğrenme verileri ile inovasyon performansının belirleyicileri arasındaki ilişkinin, Türkiye’deki durumu incelenecektir.

Kaynakça

  • Dervişoğlu, S. & Acarlı, D. S. (2018). Biyoloji öğretmen adaylarının bilimsel süreç becerileri ve biyoloji laboratuvarına yönelik tutumları, özyeterlikleri, özgüvenleri. Bilim, Eğitim, Sanat ve Teknoloji Dergisi (BEST Dergi), 2(2), 86-92.

The Heart of Innovation-Based Information Economy: Lifelong Learning

Yıl 2018, Cilt: 2 Sayı: 2, 92 - 108, 01.10.2018

Öz

In the twenty-first century societies now need individuals who are self-improving and have lifelong learning skills. It is possible that the individual can continue his daily life in a harmonious manner and closely follow developments in his profession. The self-renewal of the individual can only be achieved through lifelong learning. Life-long education, with the understanding that education must be a world-wide and lifelong process for the full development of human personality in the face of the pace of scientific, technical, economic and social change; Aims to bring individuals to the level to cope with the economic, cultural and political changes that take place in the life of the society. Life-long education has three main purposes. These are creating opportunities for lifelong learning, ensuring personal development of individuals, realizing social cohesion and ensuring economic growth. In this study, a literature review on the concept and scope of lifelong learning will be made and the relationship between lifelong learning data and innovation performance determinants will be examined in Turkey

Kaynakça

  • Dervişoğlu, S. & Acarlı, D. S. (2018). Biyoloji öğretmen adaylarının bilimsel süreç becerileri ve biyoloji laboratuvarına yönelik tutumları, özyeterlikleri, özgüvenleri. Bilim, Eğitim, Sanat ve Teknoloji Dergisi (BEST Dergi), 2(2), 86-92.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Diğer ID JA52CU69TZ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fahriye Gözgü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gözgü, F. (2018). İnovasyon Temelli Bilgi Ekonomisinin Can Damarı: Yaşam Boyu Öğrenme. Bilim Eğitim Sanat Ve Teknoloji Dergisi, 2(2), 92-108.

EBSCOhost.jpg
        Google_Scholar_logo_2015.PNG                road-issn.png                    citefactor_logo.png
ici2.png                SIS-Logo.png        15220


Creative Commons Lisansı