TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ ARASINDAKİ GÜMRÜK BİRLİĞİNİN YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER DIŞ TİCARETİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Bitkisel ürünler, , Yumuşak çekirdekli meyveler, , Avrupa Birliği, , İhracat, , İthalat.
Kaynakça
- Alkan, U. (2015). Türkiye-Avrupa Birliği Gümrük Birliği Alanı’na Tarımsal Ürünlerin Dahil Edilmesinin Hukuki Rejimi ve Muhtemel Etkileri. (AB Uzmanlık Tezi T.C. Tarım ve Gıda Hayvancılık Bakanlığı) ). Ankara. T.C. Tarım ve Gıda Hayvancılık Bakanlığı.
- Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Ar&Ge Şubesi. (2017). Armut Raporu. https://Uib.Org.Tr/Tr/Kbfile/Armut-Raporu.
- Durmuş, E., & Yiğit, A. (2003). Türkiye’nin Meyve Üretim Yöreleri. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 13(2), Article 2.
- Durmuş, M. (2022). Armut. Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı. https://arastirma.tarimorman.gov.tr/tepge/Belgeler/PDF%20Tarım%20Ürünleri%20Piyasaları/2022-Temmuz%20Tarım%20Ürünleri%20Raporu/2-armut%20tüp%20temmuz%202022.pdf.
- Esimek, F. B. (2022). Yeni Dünya Yetiştiriciliği. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Alata BahçeKültürleriAraştırmaEnstitüsü. https://arastirma.tarimorman.gov.tr/alata/Belgeler/brosurler/brosur2022/YenidünyaYetiştiriciliği-F.BelkısESİMEK.pdf.
- Ketenoğlu, O., Obalı, O., Kurt, L., Güney, K., Tuğ, T., Geven, F., Bingöl, M. Ü., & Koruklu, T. (2016). Ekonomik Bitkiler. Ankara. Palme Yayıncılık.
- IPARD. (2021). Meyve, sebze ve diğer bahçe bitkileri sektörü analiz raporu: IPARD III Programının Hazırlanmasında Sektörel Analiz Projesi. T.C Tarım ve Orman Bakanlığı.
- Özdemir, S. & Şengül, H. (2008). Türkiye’nin Avrupa Birliği Ülkelerine Yaş Meyve-Sebze İhracatı ve Avrupa Birliği Çevre Politikalarından Kaynaklanan Teknik Engeller. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Cilt: 18-3.