Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İşgörenlerin Örgütsel Bağlılıkları ve İş Tatmini İlişkisi: Bursa Şişecam Örneği

Yıl 2021, Cilt: 2 Sayı: 3, 211 - 229, 31.12.2021

Öz

Bu çalışmanın temel amacı, çalışanların örgütsel bağlıkları ile iş tatmini ilişkisinin incelenmesidir. Bu temel amaç doğrultusunda, Şişecam Cam Ambalaj Bursa Fabrikasında çalışanların örgütsel bağlılık ve iş tatmini ile alt boyutlarının ilişkisi hakkındaki görüşleri arasındaki farklar incelenmiştir. Çalışmada, Şişecam Cam Ambalaj Bursa Fabrikası çalışanlarının örgütsel bağlılıkları ile iş tatminlerini ölçmek için tasarlanan anket formu kullanılmıştır. Pandemi nedeniyle anketler Google Survey aracılığı ile toplanmıştır. Elde edilen veriler istatistik programı ile analize tabi tutulmuştur. Araştırmanın sonucunda elde edilen verilere göre, bağımlı ve bağımsız değişkenler arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişkilerin bulunduğu tespit edilmiştir. Literatürde örgütsel bağlıkları ile iş tatmini ilişkisi hakkında destekleyici bulgular yer almaktadır. Ayrıca bu çalışma, örgütsel bağlılık ve iş tatmini konusunda literatüre katkı sağlamıştır.

Kaynakça

  • AKINCI, Z. (2002). “Turizm Sektöründe İş gören İş Tatminini Etkileyen Faktörler: Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama”, Akdeniz İ.İ.B.F. Dergisi, 4, 1- 25.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Tanju Çolakoğlu

Muhammed Cemil Saraydaroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çolakoğlu, T., & Saraydaroğlu, M. C. (2021). İşgörenlerin Örgütsel Bağlılıkları ve İş Tatmini İlişkisi: Bursa Şişecam Örneği. Biga İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(3), 211-229.